Doble titulació: Grau en Nutrició Humana i Dietètica i Grau en Fisioteràpia

VIÑAS ALMENAR, M.INMACULADA C.

Categoria: CATEDRÀTIC/A D'UNIVERSITAT
Perfil acadèmic: Doctorat
Departament: TECNOLOGIA D'ALIMENTS
Email: inmaculada.vinas@udl.cat

Docència

Ensenyament Curs Assignatura
MU en Gestió i Innovació en la Indústria Alimentària 1 ALIMENTS DE QUARTA GAMMA
MU en Gestió i Innovació en la Indústria Alimentària 1 AVENÇOS EN POSTCOLLITA DE FRUITES I HORTALISSES
MU en Gestió i Innovació en la Indústria Alimentària 1 SEGURETAT ALIMENTÀRIA
MU en Gestió i Innovació en la Indústria Alimentària 1 TREBALL DE FI DE MÀSTER
MU en Enginyeria Agronòmica (inter) (R 2019) 2 ALIMENTS DE QUARTA GAMMA
MU en Enginyeria Agronòmica (inter) (R 2019) 2 AVENÇOS EN POSTCOLLITA DE FRUITES I HORTALISSES
MU en Enginyeria Agronòmica (inter) (R 2019) 2 PROCESSOS I GESTIÓ DE POSTCOLLITA
MU en Enginyeria Agronòmica (inter) (R 2019) 2 SEGURETAT ALIMENTÀRIA
MU en Enginyeria Agronòmica (inter) (R 2019) 2 TREBALL DE FI DE MÀSTER
Grau en Nutrició Humana i Dietètica 2 MICROBIOLOGIA I PARASITOLOGIA DELS ALIMENTS
Grau en Ciència i Tecnologia d'Aliments 2 HIGIENE D'ALIMENTS
Grau en Ciència i Tecnologia d'Aliments 2 MICROBIOLOGIA I PARASITOLOGIA D'ALIMENTS
Grau en Ciència i Tecnologia d'Aliments 2 PRÀCTIQUES DE MICROBIOLOGIA, PARASITOLOGIA I HIGIENE
Doble titulació: Grau en Nutrició Humana i Dietètica i Grau en Fisioteràpia 2 MICROBIOLOGIA I PARASITOLOGIA DELS ALIMENTS
Grau en Enginyeria Agrària i Alimentària 3 MICROBIOLOGIA D'ALIMENTS

Recerca

Grup de recerca: Postcollita
Tesis Any Direcció
Incidencia, crecimiento y estrategias de mitigación de patógenos de transmisión alimentaria para garantizar la inocuidad de fresas 2021 Viñas Almenar, Inmaculada; Abadias Seró, Maribel
Evaluación de diferentes estrategias químicas, físicas y biológicas para el desarrollo de productos vegetales de calidad enteros o mínimamente procesados 2018 Ingrid Aguilo Aguayo y Inmaculada Viñas Almenar
Bioconservación de pera minimamente procesada mediante el uso de Pseudomonas graminis CPA-7 y Lactobacillus rhamnosus GG y su efecto en la calidad de la fruta y en la modificación del potencial patogé 2017 Viñas Almenar, Immaculada; Abadias Seró, M.Isabel
Evaluación del crecimiento de Salmonella enterica y Listeria monocytogenes en pera mínimamente procesada e influencia de las condiciones de conservación en el potencial patogénico de Listeria monocyto 2016 Viñas Almenar, Immaculada; Abadias Seró, M.Isabel
Tratamientos con ácido peracético, radiofrecuencias y microondas para el control de Monilinia spp. en poscosecha de fruta de hueso 2014 Inmaculada Viñas Almenar i Josep Usall Rodié
Estrategias alternativas a los productos químicos de síntesis para el control de Botrytis cinerea en uva de vinificación en agricultura convencional y ecológica. 2013 Viñas Almenar, Immaculada; Teixidó Espasa, Neus
Potencial de Bacillus subtilis aislado 32/04 A como agente de biocontrol de las principales enfermedades en postcosecha de fruta. 2012 Viñas Almenar, Immaculada; Teixido Espasa, Neus
Capacidad de crecimiento de patógenos de transmisión alimentaria en manzana y melocotón mínimamente procesados y nuevas estrategias para mejorar su seguridad microbiológica 2012 Inmaculada Viñas Almenar
Control integrado de Monilinia en fruta de hueso. 2009 Viñas Almenar, Immaculada; Usall Rodie, Josep
Epidemiología, ecofisiología y control de Alternaria spp. causante del corazón mohoso en manzanas Red Delicious en Argentina 2007 Viñas Almenar, Immaculada; Usall Rodie, Josep
Control de les principals podridures en postcollita de cítrics mitjançant els tractaments de curat, els olis essencials i l'agent de biocontrol Pantoea agglomerans CPA-2 2003 Viñas Almenar, Immaculada; Usall Rodie, Josep
Avaluació de sistemes alternatius als fungicide sintètics en el control de les podridures verda i blava en postcollita de cítrics 2002 Viñas Almenar, Immaculada; Usall Rodie, Josep
Bases para la producción y formulación del agente de biocontrol Patoea agglomerans CPA-2 2001 Viñas Almenar, Immaculada; Usall Rodie, Josep
Optimización de la producción del agente de biocontrol Candida sake (CPA-1) 1998 Viñas Almenar, M.Inmaculada; Usall Rodié, Josep
Control biològic de P. expansum com a principal malaltia de postcollita de fruita de llavor 1995 Immaculada Viñas Almenar
Publicacions Any Autors Tipus
Application of an innovative water-assisted ultraviolet C light technology for the inactivation of microorganisms in tomato processing industries 2021 Abadias, M; Colas Meda, P.; Vinas, I.; Bobo, G.; Aguilo Aguayo, I. Article d'investigació
Bacterial Spore inactivation in orange juice and orange peel by ultraviolet-C light 2021 Colás Medà, P.; Nicolau Lapeña, I.; Viñas, I.; Neggazi, I.; Alegre, I. Article d'investigació
Combination of ferulic acid with Aloe vera gel or alginate coatings for shelf-life prolongation of fresh-cut apples 2021 Abadias, M; ; Colas-Meda, P ; Vinas, I; Bobo, G; Aguilo-Aguayo, I Nicolau-Lapena, I ; Aguilo-Aguayo, I ; Kramer, B ; Abadias, M ; Vinas, I ; Muranyi, P. Article d'investigació
Aloe vera gel: An update on its use as a functional edible coating to preserve fruits and vegetables 2021 Nicolau Lapeña, Iolanda; Colás Medà, Pilar; Alegre, Isabel; Aguiló Aguayo, Ingrid: Muranyi, Peter; Viñas, Inmaculada Article d'investigació
Inactivation of Salmonella enterica, Listeria monocytogenes and murine norovirus (MNV-1) on fresh strawberries by conventional and water-assisted ultraviolet light (UV-C) 2021 Ortiz Sola, J.; Abadias, M.; Colas Meda, P.; Anguera, M.; Vinas, I. Article d'investigació
Combination of sonication with anti-browning treatments as a strategy to increase the shelf life of fresh-cut potatoe (cv. Monalisa) 2021 Nicolau Lapeña, I.; Bobo, G.; Abadias, M.; Vinas, I.; Aguilo Aguayo, I. Article d'investigació
¿Es posible obtener frutas y hortalizas mínimamente procesadas seguras sin el uso del hipoclorito? 2020 Colás Medà, P.; Alegre Vilas, I.; Viñas Almenar, I. Article en revista divulgativa
Water UV-C treatment alone or in combination with peracetic acid: A technology to maintain safety and quality of strawberries 2020 Nicolau Lapena, I.; Abadias, M.; Vinas, I.; Bobo, G.; Lafarga, T.; Ribas Agusti, A.; Aguilo Aguayo, I. Article d'investigació
Bioconservación frente a patógenos de transmisión alimentaria en frutas y hortalizas mínimamente procesadas 2020 Alegre Vilas, I; Abadias Seró, M; Colás Medà, P; Collazo Cordero, C; Viñas Almenar, I Review
Evaluation of a sanitizing washing step with different chemical disinfectants for the strawberry processing industry 2020 Ortiz Sola, J.; Abadias, M.; Colas Meda, P.; Sanchez, G.; Bobo G.; Vinas I*. Article d'investigació
Microbial interaction between Salmonella enterica and main postharvest fungal pathogens on strawberry fruit. 2020 Ortiz Sola, J.; Valero A.; Vinas I.; Colas Meda, P.; Abadias M. Article d'investigació
Occurrence of selected viral and bacterial pathogens and microbiological quality of fresh and frozen strawberries sold in Spain. 2020 Ortiz Sola, J.; Viñas, I.; Colas Meda, P.; Anguera, M.; Abadias, M. Article d'investigació
Formation of patulin-glutathione conjugates induced by pulsed light: A tentative strategy for patulin degradation in apple juices. 2020 Rodríguez-Bencomo, J.J.; Sanchis, V; Viñas, I; Martín-Belloso, O; Soliva-Fortuny, R. Article d'investigació
Control de patógenos de transmisión alimentaria en fresas congeladas y listas para el consumo 2020 I.Viñas; A. Valero; V.Gimeno; L. Lopez; I.Aguiló-Aguayo; M.Abadias; I.Alegre; P. Colas-Meda; G.Bobo; T.Lafarga; G.D. Posada; P.Vallesquino; M. Cejudo; J.Ortiz; Y. Nicolau; L.Pérez Article d'investigació
Effect of Ultrasound Pre-Treatment on the Physical, Microbiological, and Antioxidant Properties of Calcots 2019 Zudaire L; Lafarga T; Vinas I; Abadias M; Brunton N; Aguiló-Aguayo I. Article d'investigació
Physiochemical and nutritional characteristics, bioaccessibility and sensory acceptance of baked crackers containing broccoli co-products 2019 Lafarga T; Gallagher E; Bademunt, A;Bobo G; Echeverria G; Vinas I; Aguiló-Aguayo I. Article d'investigació
Bioaccessibility, physicochemical, sensorial, and nutritional characteristics of bread containing broccoli co-products 2019 Lafarga T; Gallagher E; Bademunt A; Vinas I;Bobo G; Vilaró S; Aguiló-Aguayo I. Article d'investigació
Assessing water-assisted UV-C light and its combination with peroxyacetic acid and Pseudomonas graminis CPA-7 for the inactivation and inhibition of Listeria monocytogenes and Salmonella enterica in f 2019 Collazo C; Noguera V; Aguilo-Aguayo I; Abadias M; Colas-Meda P; Nicolau I; Vinas I Article d'investigació
Evaluation of Pseudomonas graminis CPA-7 as a biopreservation method for fresh-cut pear: Physicochemical, enzymatic, and nutritional quality 2019 Zudaire L, Vinas I, Iglesias M.B, Plaza L, Abadias M, Aguilo-Aguayo, I. Article d'investigació
Decontamination of Listeria innocua from fresh-cut broccoli using UV-C applied in water or peroxyacetic acid, and dry-pulsed light 2019 Collazo C; Florence Ch; Aguilo-Aguayo I; Marin Saenz, J; lafarga T; Abadias M; Vinas I. Article d'investigació
Strategies to reduce microbial risk and improve quality of fresh and processed strawberries: A review 2019 Lafarga, T; Colas-Meda P; I; Abadias, M; Aguiló-Aguayo, I.; Bobo G; Viñas, I Article d'investigació
Strawberry sanitization by peracetic acid washing and its effect on fruit quality 2019 Nicolau- Lapena I, Abadias M, , Bobo G, Aguilo-Aguayo , Lafarga T, Vinas I. Article d'investigació
Effect of thermosonication on the bioaccessibility of antioxidant compounds and the microbiological, physicochemical, and nutritional quality of an anthocyanin-enriched tomato juice 2019 Lafarga, T; Ruiz-Aguirre, I; Abadias, M; Viñas, I; Bobo, I; Aguiló-Aguayo, I. Article d'investigació
Ultrasound Processing Alone or in Combination with Other Chemical or Physical Treatments as a Safety and Quality Preservation Strategy of Fresh and Processed Fruits and Vegetables: A Review 2019 Nicolau-Lapeña I, Lafarga T,Viñas I, Abadias M, Bobo G, Aguiló-Aguayo I Article d'investigació
Effect of calcium salts and antioxidant treatment on the storage quality of fresh-cut Conference pears 2019 Zudaire, L.; Viñas, I.; Abadias, M.; Lafarga, T.; Plaza, L.; Bobo, G.; Altisent, R.; Aguiló-Aguayo, Ingrid Article d'investigació
Effects of long-term controlled atmosphere storage,minimal processing, and packaging on quality attributes of calçots (Allium cepa L.) 2019 Zudaire, L.; Viñas, I.; Abadias, M.; Lafarga, T.; Bobo, G.; Simó, J.; Aguiló-Aguayo, Ingrid Article d'investigació
Effect of pre-harvest conditions and postharvest storage time on the quality of whole and fresh-cut calçots (Allium cepa L.) 2019 Zudaire L; Viñas I; Simó J; Sans S; Abadias M; Aguiló-Aguayo I. Article d'investigació
Potential of the microalgae Nannochloropsis and Tetraselmis for being used as innovative ingredients in baked goods 2019 Lafarga T, Mayre E, Echeverria G,Viñas I, Villaró S, Acién-Fernández F.G, Castellarid M,Aguiló-Aguayo I. Article d'investigació
Unravelling the contribution of the Penicillium expansum PeSte12 transcription factor to virulence during apple fruit infection 2018 Sánchez-Torres P, Vilanova L, Ballester A.R, López-Pérez M, Teixidó N, Viñas, I, Usall J, González-Candelas L, Torres R. Article d'investigació
Steaming and sous-vide: Effects on antioxidant activity, vitamin C, and total phenolic content of Brassica vegetables 2018 Lafarga T, Bobo G, Vinas I, Zudaire L, Simo J, Aguiló-Aguayo Article d'investigació
Efficacy of Pseudomonas graminis CPA-7 against Salmonella spp. and Listeria monocytogenes on fresh-cut pear and setting up of the conditions for its commercial application. 2018 Iglesias M.B, Abadias M, Anguera M, Viñas I. Article d'investigació
Differential contribution of the two major polygalacturonases from Penicillium digitatum to virulence towards citrus fruit 2018 Vilanova L, López-Pérez M, Ballester AR, Teixidó N, Usall J, Lara I, Viñas I, Torres R, González-Candelas L. Article d'investigació
Evaluation of biocontrol capacity of Pseudomonas graminis CPA-7 against foodborne pathogens on fresh-cut pear and its effect on fruit volatile compounds 2018 Iglesias, M.B.; López, M.L.; Echeverría, G; Viñas, I.; Zudaire, L; Abadias, M. Article d'investigació
Tecnologías alternativas a la pasteurización térmica en zumos: Principales ventajas e inconvenientes. 2018 Ruiz-Aguirre, I., Lafarga, T., Abadías, M., Aguiló-Aguayo, I., Villaró, S., Bobo, G., Viñas,I Capítol de llibre d'investigació
Pseudomonas graminis strain CPA-7 differentially modulates the oxidative response in fresh-cut 'Golden delicious' apple depending on the storage conditions. 2018 Collazo C, Giné-Bordonaba G, Aguiló-Aguayo I, Povedano I, Bademunt A, Viñas I Article d'investigació
Effect of steaming and sous vide processing on the total phenolic content, vitamin C and antioxidant potential of the genus Brassica. 2018 Lafarga T, Vinas I, Bobo G, Simo J,Aguiló-Aguayo I. Article d'investigació
Effects of thermal and non-thermal processing of cruciferous vegetables on glucosinolates and its derived forms 2018 Lafarga T, Bobo G, Vinas I, Collazo C,Aguiló-Aguayo I. Review
Tecnologías alternativas a la pasteurización térmica en zumos.principales ventajas e inconvenientes. 2018 Lafarga, T.; Bobo Garcia, G.; Abadias, M.; Viñas, I.; Aguiló Aguayo, I. Article d'investigació
Evaluation of postharvest calcium treatment and biopreservation with Lactobacillus rhamnosus GG on the quality of fresh-cut 'Conference' pears 2018 Zudaire L; Vinas I; Plaza L; Iglesias MB; Abadias M; Aguilo-Aguayo I Article d'investigació
Decontamination of fresh-cut broccoli with a water assisted UV-C technology and its combination with peroxyacetic acid 2018 Collazo C; Lafarga T; Aguilo-Aguayo I; Marin-Saez J; Abadias M; Vinas, I Article d'investigació
Efficacy of chlorine, peroxyacetic acid and mild-heat treatment on the reduction of natural microflora and maintenance of quality of fresh-cut calcots (Allium cepa L.) 2018 Zudaire l, Vinas I Abadias M, Simó J, Aguiló-Aguayo I. Article d'investigació
Impact of Pseudomonas graminis strain CPA-7 on respiration and ethylene production in fresh-cut 'Golden delicious' apple according to the maturity stage and the preservation strategy 2018 Collazo C, Giné-Bordonaba G, Aguiló-Aguayo I, Povedano I, Ubach D, Viñas I Article d'investigació
Biopreservation of fresh-cut pear using Lactobacillus rhamnosus GG and effect on quality and volatile compounds 2018 Iglesias, M.B.; Echeverría, G.; Viñas I.; López, M.L.; Abadias, M. Article d'investigació
Aspectos básicos de la producción, formulación, envasada y vida útil de los agentes de biocontrol. 2017 Teixidó N, Usall J, Viñas I, Torres R. Capítol de llibre d'investigació
Control biológico de la podredumbre por Botrytis en la vid. 2017 Calvo-Garrido C, Usall J, Viñas I, Torres R, Viñas I,Teixidó N Capítol de llibre d'investigació
Control biológico de enfermedades en poscosecha de frutas de pepita. 2017 Viñas I, Abadias M, Teixidó N, Torres R, Usall J. Capítol de llibre d'investigació
Control biológico de las principales enfermedades poscosecha en cítricos. 2017 Torres R, Usall J, Viñas I, Teixidó N. Capítol de llibre d'investigació
Control biológico de las principales enfermedades poscosecha de frutaa de hueso 2017 Usall J, Torres R, Teixidó N, Viñas I. Capítol de llibre d'investigació
Pome Fruit Juices. 2017 Aguiló-Aguayo I, Plaza L, Bobo G, Abadias M, Viñas I. Capítol de llibre d'investigació
Effect of Pseudomonas graminis strain CPA-7 on the ability of Listeria monocytogenes and Salmonella enterica subsp. enterica to colonize Caco-2 cells after pre-incubation on fresh 2017 Collazo C.; Abadías M.; Colás-Medà P.; Iglesias M.B; Granado-Serrano A.B.; Serrano J. and Viñas I. Article d'investigació
Studies on the biocontrol mechanisms of Pseudomonas graminis strain CPA-7 against food-borne pathogens in vitro and on fresh-cut melon 2017 Collazo, C; Abadias, M; Aguiló-Aguayo, I; Alegre, I; Chenoll, E; Viñas, I Article d'investigació
Antagonistic effect of probiotic bacteria against foodborne pathogens on fresh-cut pear 2017 Iglesias M.B, Abadias M, Anguera M ,Sabata J, Viñas I. Article d'investigació
Adhesion and invasion of Listeria monocytogenes and interaction with Lactobacillus rhamnosus GG after habituation on fresh-cut pear 2017 Iglesias M.B, Viñas I, Colás-Medà P, Collazo C, Serrano J.C.E, Abadias M. Article d'investigació
Quality and bioaccessibility of total phenols and antioxidant activity of calçots (Allium cepa L.) stored under controlled atmosphere conditions 2017 Zudaire L, Viñas I, Abadias M, Simó J, Echeverria G, Plaza L, Aguiló-Aguayo I. Article d'investigació
Uso de la cepa Pseudomonas graminis CPA-7 para el control de patógenos de transmisión alimentaria en frutas mínimamente procesadas. 2017 Viñas, I; Alegre, I; Iglesias, MB; Collazo, C; Abadias, M; Teixidó, N Article en revista divulgativa
Ultrasound assisted extraction of polysaccharides from mushroom by-products 2017 Aguiló-Aguayo, I., Walton, J., Viñas, I., Tiwari, B.K. Article d'investigació
Exposure to minimally processed pear and melon during shelf life could modify the pathogenic potential of Listeria monocytogenes 2017 Colás-Medà, P.,Viñas, I., Oliveira, M., Anguera, M., Serrano, J.C.E., Abadias, M. Article d'investigació
Influence of fruit matrix and storage temperature on the survival of Listeria monocytogenes in a gastrointestinal simulation 2017 Colás-Medà, P., Abadias, M., Oliveira, M., Usall, J., Viñas, I. Article d'investigació
The impact of a cold chain break on the survival of Salmonella enterica and Listeria monocytogenes on minimally processed 'Conference' pears during their shelf life 2017 Colás-Medà, P., Viñas, I., Alegre, I., Abadias, M. Article d'investigació
Changes in the quality and antioxidant properties of fresh-cut melontreated with the biopreservative culture Pseudomonas graminis CPA-7during refrigerated storage 2016 Plaza L, Altisent R, Alegre I, Viñas I, Abadias M. Article d'investigació
Mechanisms of resistance in postharvest fruit-pathogen interaction 2016 Sandoval-Chávez RA, Martínez-Peniche RA, Hernández-Iturriaga M, Teixidó-Espasa N, Usall-Rodié J, Viñas-Almenar I, Torres-Sanchis R. Article en revista divulgativa
Development of a fresh-cut product based on pears and the subsequent evaluation of its shelf life under commercial conditions and after a cold chain break 2016 Colás-Medà P; Abadias M; Altisent R; Alegre I; Plaza L; Gilabert V; Lacomba R; Viñas I. Article d'investigació
Relevance of the transcription factor PdSte12 in Penicillium digitatum conidiation and virulence during citrus fruit infection 2016 Vilanova, L., Teixidó, N., Torres, R., Usall, J.,Viñas, I., Sánchez-Torres, P. Article d'investigació
Proteomic and oxi-proteomic response of apple to a compatible (P. expansum) and a non-host (P. digitatum) pathogen. (2016) 2016 Burón-Moles, G., Wisniewski, M., Viñas, I., Teixidó, N., Usall, J., Droby, S., Torres, R. Article d'investigació
DNA-based methodologies to detect and quantify the postharvest biocontrol agent Pantoea agglomerans CPA-2 applied on oranges 2016 Soto-Muñoz, L., Teixidó, N., Usall, J., Viñas I., Abadias, M., Torres, R. Article d'investigació
Differential apple transcriptomic responses to Penicillium expansum (pathogen) and Penicillium digitatum (non-host pathogen) infection. , 1144: 49-56. (2016) 2016 Vilanova, L., Wisniewski, M., Norelli, J., Viñas, I., Torres, R., Usall, J., Phillips, J., Droby, S., Teixidó, N. Article d'investigació
Tendencias en el sector de la transformación de frutas y hortalizas 2015 Aguiló Aguayo.; Abadias, M-; Viñas, I. Article d'investigació
Characterisation of H2O2 production to study compatible and non-host pathogen interactions in orange and apple fruit at different maturity stages 2015 Buron-Moles G, Torres R, Teixidó N, Usall J, Vilanova L, Viñas I Article d'investigació
Characterizing the proteome and oxi-proteome of apple in response to a host (Penicillium expansum) and a non-host (Penicillium digitatum) pathogen 2015 Buron-Moles, G.; Wisniewski, M.; Viñas, I.; Teixidó, N.; Usall, J.; Droby, S.; Torres, R. Article d'investigació
Effect of ripeness stage during processing on Listeria monocytogenes growth on fresh-cut 'Conference' pears 2015 Colas-Medà P, Abadias M, Alegre I, Usall J, Viñas I. Article d'investigació
Exploring the effect of pulsed electric field processing parameters on polyacetylene extraction from carrot slices 2015 Aguiló-Aguayo I, Abreu C, Hossain MB, Altisent R, Brunton N, Viñas I, Rai DK Article d'investigació
Molecular tools applied to identify and quantify the biocontrol agent Pantoea agglomerans CPA-2 in postharvest treatments on oranges 2015 Soto-Muñoz L, Teixidó N, Usall J, Viñas I, Abadias M, Torres R. Article d'investigació
Biopreservative methods to control the growth of foodborne pathogens on fresh-cut lettuce 2015 Oliveira M, Abadias M, Colás-Medà P, Usall J, Viñas I. Article d'investigació
Application of modified atmosphere packaging as a safety approach to fresh-cut fruits and vegetables 2015 Oliveira M, Abadias M, Usall J, Torres R, Teixido N, Viñas I. Review
¿Puede el proceso de cicatrización de las manzanas evitar la podredumbre azul? 2015 Vilanova L, Viñas I , Torres R , Usall J, Teixidó N. Article d'investigació
DNA-based methodologies for the quantification of live and dead cells in formulated biocontrol products based on Pantoea agglomerans CPA-2 2015 Soto-Muñoz L, Torres R, Usall J, Viñas I, Solsona C, Teixidó N. Article d'investigació
Environmental monitoring of the biocontrol agent Pantoea agglomerans CPA-2 applied to citrus fruit at preharvest 2015 Soto-Muñoz L, Torres R, Usall J, Viñas I, Dashevskaya S, Teixidó N. Article d'investigació
Increasing maturity reduces wound response and lignification processes against Penicillium expansum (pathogen) and Penicillium digitatum (non-host pathogen) infection in apples 2014 Vilanova L, Viñas I, Torres R, Usall J, Buron-Moles G, Teixidó N Article d'investigació
Potential secondary inoculum sources of Botrytis cinerea and their influence on bunch rot development in dry Mediterranean climate vineyards 2014 Calvo-Garrido C, Usall J, Viñas I, Elmer P, Cases E, Teixidó N. Article d'investigació
Acidification of apple and orange hosts by Penicillium digitatum and Penicillium expansum 2014 Vilanova L, Viñas I, Torres R, Usall J, Buron-Moles G, Teixidó N Article d'investigació
Effect of fruit maturity stage of orange on the wound response to Penicillium digitatum (pathogen) and P. expansum (non-host pathogen) 2014 Vilanova L, Torres R, Usall J, Teixidó N, González-Candelas L, Viñas I, Fiori S Article en revista divulgativa
La cicatrización de heridas en naranjas: ¿es un proceso efectivo para evitar la podredumbre de poscosecha de Penicillium digitatum? 2014 Vilanova L, Viñas I, Torres R, Usall J, Teixidó N Article en revista divulgativa
Effect of host and Monilinia spp. variables on the efficacy of radio frequency treatment on peaches 2014 Sisquella M; Viñas I; Picouet P; Torres R; Usall J Article d'investigació
Improvement of microwave treatment with immersion of fruit in water to control brown rot in stone fruit 2014 Sisquella M; Picouet P; Viñas I; Teixidó N; Segarra J; Usall J Article d'investigació
Analysis of changes in protein abundance after wounding in 'Golden Delicious' apples 2014 Buron-Moles, G; Torres, R; Amoako-Andoh, F; Viñas, I; Teixidó, N; Usall, J; Keulemans, W; Davey, MW. Article d'investigació
Analysis of the time-dependent protein changes in wounded apples (Golden delicious). 2014 Buron-Moles, G; Torres, R; Amoako-Andoh, F; Viñas, I; Teixidó, N; Usall, J; Keulemans, W; Davey, MW. Article en revista divulgativa
Composition and properties of the polyphenolic extracts obtained from industrial plum pomaces 2014 Sójka M,Kołodziejczyk K, Milala J, Abadias M, Viñas I, Guyot S, Baron L. Article d'investigació
Tratamiento con microondas para el control de Monilinia spp. en melocotones y nectarinas 2014 Sisquella M, Picouet P, Viñas I, Teixidó N, Lamarca N, Usall J. Article en revista divulgativa
Radio Frequency treatment to control postharvest brown rot in store fruit 2014 Sisquella M, Casals C, Picouet P, Viñas I, Torres R, Usall J. Capítol de llibre d'investigació
Aplicaciones en campo del agente de biocontrol Candida sake CPA-1: una estrategia alternativa fiable para el control de Botrytis cinerea en uva. 2014 Calvo-Garrido C, Teixido N, Usall J, Viñas I,Elmer P, Fermauld M. Article en revista divulgativa
Candida sake CPA-1, un ejemplo de éxito en el desarrollo de un biopesticida: producción, formulación, envasado, almacenaje y vida útil. 2014 Teixido N, Torres R, Abadias M, Usall J, Viñas I Article en revista divulgativa
Suppression of Botrytis cinerea on necrotic grapevine tissues by early season applications of natural products and biological control agents 2014 Calvo-Garrido C, Viñas I,Elmer P, Usall J, Teixido N Article d'investigació
Mode of action of a fatty acid-based natural product to control Botrytis cinerea in grapes 2014 Calvo-Garrido C, Elmer P, Parry FJ, Viñas I, Usall J, Torres R, Agnew RH, Teixido N. Article d'investigació
Detection and quantification by PCR assay of the biocontrol agent Pantoea agglomerans CPA-2 on apples 2014 Soto-Muñoz L, Teixidó N, Usall J, Viñas I, Torres R. Article d'investigació
Effectiveness of a bacteriophage in reducing Listeria monocytogenes on fresh-cut fruits and fruit juices. 2014 Oliveira A, Viñas I, Colàs P, Anguera M, UsallJ, Abadias M Article d'investigació
Survival of the biological control agent Candida sake CPA-1 on grapes under the influence of abiotic factors 2014 Calvo-Garrido, C; Viñas, I; Usall, J; Rodríguez-Romera, M; Ramos, MC; Teixidó, N Article d'investigació
Biological control of Botrytis bunch rot in Atlantic climate vineyards with Candida sake CPA-1 and its survival under limiting conditions of temperature and humidity 2014 Calvo-Garrido C, Teixidó N, Roudet J, Viñas I, Usall J, Fermaud M. Article d'investigació
Innovaciones en frutas y hortalizas de IV y V gama 2014 Plaza L, Aguiló-Aguayo I, Abadias M, Viñas I. Article en revista divulgativa
Development of PMA real-time PCR method to quantify viable cells of Pantoea agglomerans CPA-2, an antagonist to control the major postharvest diseases on oranges 2014 Soto-Muñoz L, Teixidó N, Usall J, Viñas I, Crespo-Sempere A, Torres R. Article d'investigació
Comparative study of improved vs. traditional apple cultivars and their aptitude to be minimally processed as 'ready to eat' apple wedges 2014 Altisent R, Plaza L, Alegre I, Viñas I, Abadias M. Article d'investigació
Biopreservation of fresh-cut melon using the strain Pseudomonas graminis CPA-7 2014 Abadias M, Altisent R, Usall J, Torres R, Oliveira M, Viñas I. Article d'investigació
Optimization of packaging and storage conditions of a freeze-dried Pantoea agglomerans formulations for controlling postharvest diseases in fruit 2014 Torres R, Solsona C, Viñas I, Usall J, Plaza P, Teixidó N. Article d'investigació
Transcriptomic profiling of apple in response to inoculation with a pathogen (Penicillium expansum) and a non-pathogen (Penicillium digitatum) 2014 Vilanova L, Wisniewski M, Norelli J, Viñas I, Torres R, Usall J, Phillips J; Droby S, Teixidó N Article d'investigació
Combination of peracetic acid and hot water treatment to control postharvest brown rot on peaches and nectarines 2013 Sisquella M, Casals C, Viñas I, Teixido N, Usall J. Article d'investigació
Candida sake CPA-1 and other biologically-based products as potential control strategies to reduce sour rot of grapes 2013 Calvo-Garrido C, Viñas I, Elmer PAG, Usall J, Teixidó N. Article d'investigació
Wound response in orange as a resistance mechanism against Penicillium digitatum (pathogen) and P. expansum (non-host pathogen) 2013 Vilanova L, Torres R, Viñas I, González-Candelas L, Usall J, Fiori S, Solsona C, Teixidó N. Article d'investigació
Postcosecha de pera, manzana y melocotón. 2013 Viñas I; Recasens I; Usall J; Graell J.(Coordinadores de edición) Llibre d'investigació
Biological control of Botrytis bunch rot in organic wine grapes with the yeast antagonist Candida sake CPA-1 2013 Calvo-Garrido G, Elmer PAG, Viñas I, Usall J, Bartra E, Teixidó N. Article d'investigació
El uso de la bioconservación en frutas y hortalizas mínimamente procesadas (IV Gama) 2013 Oliveira M., Viñas I., Alegre I. Torres, R. Abadias, M. Publicació electrònica
Introducción a la poscosecha de frutas 2013 Viñas I Capítol de llibre d'investigació
Aspectos básicos de la patología de la poscosecha 2013 Viñas I, Abadias M, Teixidó N, Usall J, Torres R. Capítol de llibre d'investigació
Principales Enfermedades de poscosecha y su control. 2013 Usall J, Torres R, Viñas I, Abadias M, Teixidó N. Capítol de llibre d'investigació
Inmersion of fruit in water to improve radio frecuency treatment to control brown rot in stone fruits. 2013 Sisquella M, Casals C, Picouet P, Viñas I, Torres R, Usall J. Article d'investigació
Control of foodborne pathogens on fresh-cut fruit by a novel strain of Pseudomonas graminis 2013 Alegre I, Viñas I, Usall J, Teixido N, Figge MJ, Abadias M. Article d'investigació
Antagonistic effect of Pseudomonas graminis CPA-7 against foodborne pathogens in fresh-cut apples under simulated commercial conditions 2013 Alegre I, Viñas I, Usall J, Anguera M, Altisent R, Abadias M. Article d'investigació
Polyphenol composition, antioxidant capacity, and antimicrobial activity of the extracts obtained from industrial sour cherry pomace 2013 Kolodziejczyk K, Sójka M, Abadias M, Viñas I, Guyot S, Baron A. Article d'investigació
Métodos de desinfeção para garantir a segurança alimentar de frutas e hortaliças de IV gama 2013 Oliveira M, Abadias M, Teixidó, Viñas I. Article en revista divulgativa
Building bridges: An integrated strategy for sustainable food production throughout the value chain 2013 Albajes R, Cantero-Martínez C, Capell T, Christou P, Farre A, Galceran J, Lopez-Gatius F, Marin S, Martín-Belloso O, Motilva Ma-J, Nogareda C, Peman J, Puy J, Recasens J, Romagosa I, Romero Ma-P, Sanc Review
Continuous microwave treatment to control to control postharvest brown rot in stone fruit 2013 Sisquella M; Viñas I; Teixidó N; Picouet P; Usall J Article d'investigació
Infection capacities in orange-pathogen relationship: Compatible (Penicillium digitatum) and incompatible (Penicillium expansum) interactions 2012 Vilanova L, Viñas I, Torres R, Usall J, Jauset AM, Teixidó N Article d'investigació
The infection capacity of P. expansum and P. digitatum on apples and histochemical analysis of host response 2012 Vilanova L, Teixidó N, Torres R, Usall J, Viñas I Article d'investigació
Producción del agente de biocontrol Bacillus subtilis CPA-8 usando productos comerciales y subproductos de bajo coste 2012 Yañez- Mendizabal V, Viñas I, Usall J, Torres R, Solsona C, Teixidó N. Capítol de llibre d'investigació
The combination of curing with either chitosan or Bacillus subtilis CPA-8 to control brown rot infections caused by Monilinia fructicola 2012 Casals C, Elmer P.A.G, Viñas I, Teixidó N, Sisquella M, Usall J. Article d'investigació
Production of the postharvest biocontrol agent Bacillus subtilis CPA-8 using low cost commercial products and by-products 2012 Yánez-Mendizábal, V; Viñas, I.; Usall, J.; Torres, R.; Solsona, C.; Teixidó, N Article d'investigació
Fate of Listeria monocytogenes and Escherichia coli O157:H7 in the presence of natural background microbiota on conventional and organic lettuce 2012 Oliveira M, Viñas I, Anguera M, Abadias M. Article d'investigació
An Enterobacteriaceae species isolated from apples controls foodborne pathogens on fresh-cut apples and peaches 2012 Alegre I, Viñas I, Usall J, Anguera M, Figgie MJ, Abadias M. Article d'investigació
Presence and survival of Escherichia coli O157:H7 on lettuce leaves and in soil treated with contaminated compost and irrigation water. 2012 M. Oliveira, I. Viñas, J. Usall, M. Anguera, M. Abadias Article d'investigació
Influence of diluent and sample processing methods on recovery of the biocontrol agent Pantoea agglomerans CPA-2 from different fruit surfaces 2012 Torres R, Viñas I, Usall J, Remón D, Teixidó N. Article d'investigació
Use of GFP-tagged strains of Penicillium digitatum and Penicillium expansum to study host-pathogen interactions in oranges and apples 2012 Buron-Moles G, López-Pérez M, González-Candelas L, Viñas I, Teixidó N, Usall J, Torres R. Article d'investigació
Endospore production allows using spray-drying as a possible formulation system of the biocontrol agent Bacillus subtilis CPA-8 2012 Yánez-Mendizábal, V; Viñas, I.; Usall, J.; Cañamás, T.; Teixidó, N Article d'investigació
Formulation development of the biocontrol agent Bacillus subtilis strain CPA-8 by spray-drying 2012 Yánez-Mendizábal V, Viñas I, Usall J, Torres R, Abadias M, Solsona C, Teixidó N. Article d'investigació
Growth potential of Escherichia coli O157:H7 on fresh-cut fruits (melon and pineapple) and vegetables (carrot and escarole) stored at different conditions 2012 Abadias M, Alegre I, Oliveira M, Altisent R, Viñas I. Article d'investigació
Biological control of peach brown rot (Monilinia spp.) by Bacillus subtilis CPA-8 is based on production of fengycin-like lipopeptides 2012 Yánez-Mendizábal V, Zeriouh H, Viñas I, Torres R, Usall J, de Vicente A, Pérez-García A, Teixidó N. Article d'investigació
Transfer of Listeria innocua from contaminated compost and irrigation water to lettuce leaves 2011 Oliveira M; Usall J; Viñas I; Solsona C; Abadias, M Article d'investigació
Field applications of improved formulations of Candida sake CPA-1 for control of Botrytis cinerea i grapes 2011 Cañamas T, Viñas I, Torres R, Usall J, Solsona C, Teixidó N. Article d'investigació
Evaluation of alternative sanitizers to chlorine disinfection for reducing foodborne pathogens in fresh-cut apple 2011 Abadias M; Alegre I; Usall J; Torres R; Viñas I Article d'investigació
Anti-oxidant activity of oranges after infection with the pathogen Penicillium digitatum or treatment with the biocontrol agent Pantoea agglomerans CPA-2. 2011 Torres R, Teixidó N, Usall J, Abadias M, Mir N, Larrigaudiere C, Viñas I. Article d'investigació
Potencial of a new strain of Bacillus subtilis CPA-8 to control the major postharvest diseases of fruit. 2011 Yáñez-Mendizabal V, Usall J, Viñas I, Marin S, Teixidó N. Article d'investigació
Microbiological and physicochemical quality of fresh-cut apple enriched with the probiotic strain Lactobacillus rhamnosus GG 2011 Alegre I; Viñas I; Usall J; Anguera M; Abadias M Article d'investigació
Susceptibilidad de distintos clones de Red Delicious a la presencia de corazón mohoso en cosecha y durante la conservación en frío. 2011 Di Masi S, Colodner A, , Teixido N, Usall J, Viñas, I. Article en revista divulgativa
Aplicación del calentamiento por radiofrecuencias para el control de la podredumbre parda (Monilinia spp.) en melocotón y nectarina 2011 Sisquella M; Viñas I; Land A; Picoulet P; Casals C; Usall J Article en revista divulgativa
Improving the efficacy of postharvest biocontrol agents - Production of environmental stress tolerant formulations 2011 Teixidó N, Usall J, Torres R, Abadias M, Viñas I. Article d'investigació
Control de Monilinia laxa en postcosecha de fruta de hueso 2011 Casals C, Teixidó N, Lamarca N, Usall J, Viñas I. Article en revista divulgativa
Aplicación comercial de bicarbonato sódico para el control de podredumbres en postcosecha de cítricos. Consideraciones pràcticas. 2011 Plaza P, Viñas I, Lamarca N, Usall J. Article en revista divulgativa
Effects of packaging type and storage temperature on the growth of foodborne pathogens on shredded 'Romaine' lettuce 2010 Oliveira M, Usall J, Solsona C, Alegre I, Viñas I, Abadias M. Article d'investigació
Application of radio frequency heating to control brown rot on peaches and nectarines 2010 Casals C, Viñas I, Land A, Picouet P, Torres R, Usall J. Article d'investigació
Microbiological quality of fresh lettuce from organic and conventional production. 2010 Oliveira M ; Usall J; Viñas I; Anguera M, Gatius F; Abadias M. Article d'investigació
Fate of Escherichia coli, Salmonella and Listeria innocua on minimally-processed peaches under different storage conditions 2010 Alegre I; Abadias M; Anguera M; Usall J; Viñas I Article d'investigació
Control of Monilinia spp. on stone fruit by curing treatments. Part II: The effect of host and Moninilia spp variables on curing efficacy 2010 Casals C, Teixidó N, Viñas I, Cambray J, Usall J Article d'investigació
Factors affecting growth of foodborne pathogens on minimally processed apples 2010 Alegre I, Abadias M, Anguera M, Oliveira M, Viñas I. Article d'investigació
Control de la podredumbre parda en melocotones y nectarinas del Valle del Ebro 2010 Usall J, Casals C, Segarra J, Peris M, Viñas I, De Cal A. Article en revista divulgativa
Is it possible to improve biocontrol agents to practical applications? The Pantoea agglomerans CAP-2 example. 2010 Teixidó, N., Cañamás, T.P., Torres, R., Usall, J. Viñas, I. Capítol de llibre d'investigació
Effect of temperature and water activity on in vitro germination of Monilinia spp. 2010 Casals C, Viñas I, Torres R, Lamarca N, Usall J, Domenichini P, Bellini A, Ochoa de Eribe X, Melgarejo P. Article d'investigació
Effect of high pressure processing on the quality of acidified Granny Smith apple puree product 2010 Landl A, Abadias M, Sarraga C, Viñas I, Picouet PA. Article d'investigació
Biological control of postharvest diseases in fruit and vegetables 2010 Teixidó N, Torres R, Abadias M, Viñas I, Usall J. Capítol de llibre d'investigació
Combination of hot water, Bacillus subtilis CPA-8 and sodium bicarbonate treatments to control postharvest brown rot on peaches and nectarines 2010 Casals C; Teixidó N; Viñas I; Silvera E; Lamarca N; Usall J. Article d'investigació
Acid tolerance response induced in the biocontrol agent Pantoea agglomerans CPA-2 and effect on its survival ability in acidic environments 2009 Cañamás TP, Viñas I, Abadias M, Usall J, Torres R, Teixido N. Article d'investigació
Fate of Escherichia coli in apple and reduction of its growth using the postharvest biocontrol agent Candida sake CPA-1 2009 Abadias M, Usall J, Alegre I, Torres R, Viñas I. Article d'investigació
Minimal processing of a Granny Smith apple puree by microwave heating 2009 Picouet P.A, Landl A, Abadias M, Castellari M, Viñas I. Article d'investigació
First report of brown rot caused by Monilinia fructicola in peach orchards in Ebro Valley, Spain 2009 De Cal A, Gell I, Usall J, Viñas I, Melgarejo P. Article d'investigació
Improving formulation of biocontrol agents manipulating production process 2009 Usall J, Teixidó N, Abadias M, Torres R, Cañamás T, Viñas I. Capítol de llibre d'investigació
Co-operation Isafruit 2009 Keenan D, Röble C, Brunton N, Gormley R,Picouet P, Landl A, Abadias M, Viñas I, Sanchis V, Callaghan P, Markowski J, Plocharski W, Kolodziejczyk K, Kosmala M. Article d'investigació
Preharvest strategies to control postharvest diseases in fruits 2009 Teixidó N, Usall J, Nunes C, Torres R, Abadias M, Viñas I Capítol de llibre d'investigació
Control de la podredumbre marrón en melocotón y nectarina mediante tratamientos solos y combinados de agua caliente y bicarbonato sódido. 2008 Casals C, Usall J, Lamarca N, Viñas I. Capítol de llibre d'investigació
Utilización del agua activada electrolíticamente para la desinfección de frutas y hortalizas mínimamente procesadas 2008 Abadias M, Usall J, Anguera M, Carabasa M, Viñas I. Article d'investigació
Microbiological quality of fresh, minimally-processed fruit and vegetables, and sprouts from retail establisments 2008 Abadias M, Usall J, Anguera M, Solsona C, Viñas I. Article d'investigació
Efficacy of neutral electrolyzed water (NEW) for reducing microbial contamination on minimally-processed vegetables 2008 Abadias M, Usall J, Oliveira M, Alegre I, Viñas I. Article d'investigació
Alternativas al uso de fungicidas de síntesis para el control de las podredumbres en cítricos. 2008 Torres R, Usall J, Plaza P, Teixido N, Abadías M, Viñas I Capítol de llibre d'investigació
Control of postharvest diseases on citrus fruit by preharvest application of the biocontrol agent Pantoea agglomerans CPA-2 part I. Study of different formulation strategies to improve survival of cel 2008 Cañamás TP, Viñas I, Usall J, Casals C, Solsona C, Teixidó N. Article d'investigació
Control of postharvest diseases on citrus fruit by preharvest applications of biocontrol agent Pantoea agglomerans CPA-2 part II. Effectiveness of different cell formulations 2008 Cañamás TP, Viñas I, Usall J, Torres R, Anguera M, Teixidó N. Article d'investigació
Control de Escherichia coli O157:H7 en vegetales mínimamente procesados mediante el uso de distintos desinfectantes 2008 Viñas-Almenar I, Anguera M, Alegre I, Oliveira M, Abadías M. Capítol de llibre d'investigació
Improvement of biocontrol agent viability during formulation by induction of heat tolerance 2008 Teixido N, Cañamás T, Abadias M, Torres R, Solsona C, Viñas I. Article d'investigació
Role of hidrogen peroxide in the development of postharvest disease in oranges caused by Penicillium digitatum 2008 Torres R, Mir N, Teixido N, Usall J, Abadias M, Larrigaudiere C, Viñas I Article en premsa
Impact of mild heat treatments on induction of thermotolerance in the biocontrol yeast Candida sake CPA-1 and viability after spray-drying 2008 Cañamás TP, Viñas I, Usall J, Magan N, Solsona C, Teixidó N. Article d'investigació
Preventive and curative activity of combined treatments of sodium carbonate and Pantoea agglomerans CPA-2 to control postharvest green mold of citrus fruit 2008 Usall J, Smilanick L, Palou L, Denis-Arreu N, Teixidó N, Torres R, Viñas I. Article d'investigació
Control de la podredumbre marrón en melocotón y nectarina mediante tratamientos solos y combinados de agua caliente y bicarbonato sódico. 2008 Casals C, Usall J, Lamarca N, Viñas I. Capítol de llibre d'investigació
Preharvest application of a combined treatment of Candida sake (CPA-1) and Pseudomonas syringae (CPA-5) to control postharvest decay of pome fruits

2007 Nunes C, Usall J, Teixidó N, Abadias M, Viñas I. Article d'investigació
Control of postharvest diseases on citrus using additives to improve biocontrol activity of Pantoea agglomerans CPA-2 in preharvest applications 2007 Torres R, Cañamás T P, Viñas I, Usall J, Casals C, Anguera M, Teixidó N. Article d'investigació
Posibilidades de sustitución de los productos químicos de síntesis en postcosecha de fruta de pepita 2007 Usall J, Llorens V, Viñas I. Article d'investigació
Relative importance of amino acids, glycine-betaine and ectoine synthesis in the biocontrol agent Pantoea agglomerans strain CPA-2 in resposte to osmotic, acid and heat stress 2007 Cañamàs TP, Viñas I, Usall J, Magan N, Morelló JR, Teixidó N. Article d'investigació
Evaluación y promoción de la calidad de la carne y otros productos agroalimentarios uruguayos en base a los estandares de calidad de la unión europea y en función de los distintos sistemas productivos 2007 Feippe A, Muller I, Echeverria G, Lamarca N, Chiesa N, Viñas I, Albín A, Teixidó N,Usall J. Informes de recerca
Application of Pantoea agglomerans CPA-2 in combination with heated sodium bicarbonate solutions to control the major postharvest sideases affectins citrus fruit at several mediterranean locations 2007 Torres R, Nunes C, Garcia J.M, Abadias M, Viñas I, Manso T, Olmo M, Usall J. Article d'investigació
Patógenos de transmisión alimentaria en frutas y hortalizas mínimamente procesadas: Incidencia, capacidad de crecimiento y nuevos métodos de control 2007 Viñas I, Usall J, Teixido N, Torres R, Abadias M. Article d'investigació
Desarrollo de microorganismos para el control de las principales enfermedades de postcosecha 2007 Usall J, Teixido N, Abadias M, Torres R, Viñas I. Article d'investigació
Improving desiccation response and heat shock tolerance of the biocontrol agent Pantoea agglomerans CPA-2 by osmotic treatments 2007 Teixido N, Cañamas TP, Abadias M,Torres R, Usall, Solsona C, Viñas I. Article d'investigació
Biocontrol of postharvest decay using a new strain of Pseudomonas syringae CPA-5 in different cultivars of pome fruits 2007 Nunes C, Usall J, Teixidó N, Abadias I, Asensio A, Viñas I. Article d'investigació
Desarrollo, producción y formulación comercial de la cepa CPA-1 de Candida sake para el control de las principales enfermedades en postcosecha de fruta 2006 Viñas I, Teixidó N, Abadias M, Torres R, Usall J. Article d'investigació
Tratamientos biológicos en pre-cosecha de cítricos para el control de las principales podredumbres de postcosecha 2006 Teixidó N, Cañamás MT, Usall J, Casals C, Solsona C, Viñas I. Article d'investigació
Improving low water activity and desiccation tolerance of the biocontrol agent Pantoea agglomerans CPA-2 by osmotic treatments 2006 Teixidó N, Cañamás MT, Abadías M, Usall J, Solsona C, Casals C, Viñas I. Article d'investigació
Evaluación de los posible riesgos químicos y microbiológicos durante la producción y procesado de manzanas 'Golden Delicious' de la zona de Lleida 2006 Viñas I, Usall J, Lamarca N, Abadias M Capítol de llibre d'investigació
Alternativas a los fungicidas de síntesis en el control de las enfermedades de postcosecha de frutas 2006 Viñas I, Teixidó N, Abadias M, Torres R, Usall J. Capítol de llibre d'investigació
Microbial quality of commercial ‘Golden Delicious’ apples throughout production and shelf-life in Lleida (Catalonia, Spain) 2006 Abadias M, Cañamàs MT, Asensio A, Anguera M, Viñas I. Article d'investigació
Efficacy od Candida sakeCPA-1 formulation for controlling Penicillium expansum decay on pome fruit from different mediterranean regions 2006 Torres R, Teixidó N, Viñas I, Mari M, Casalini L, Giraud M, Usall J. Article d'investigació
Postharvest control of Penicillium expansum on pome fruits by the bacterium Pantoea ananatis CPA-3 2005 Torres R, Teixidó N, Usall J, Abadias M, Viñas I. Article d'investigació
Accumulation of the compatible solutes, glycine-betaine and ectoine, in osmotic stress adaptation and heat shock cross-protection in the biocontrol agent Pantoea agglomerans CPA-2 2005 Teixidó N, Cañamàs, Usall J, Torres R, Magan N, Viñas I. Article d'investigació
Situación del control biológico en poscosecha de frutas 2005 Viñas I, Teixidó N, Abadias M, Torres R, Usall J. Article d'investigació
Resistencias a fungicidas en postcosecha de fruta. Situación actual y perspectivas 2005 Viñas I, Teixidó N, Abadias M, Torres R, Usall J. Article d'investigació
Avances en el control de la podredumbre causada por Monilinia spp. en fruta de hueso 2005 Usall J, Torres R, Lamarca N, Viñas I, Ochoa de Eribe X, Larena I, Melgarejo P, De Cal A. Article d'investigació
Control de las principales enfermedades fúngicas en postcosecha de mandarinas 'Clementina de Nunes' integrando tratamientos de curado en el proceso de desverdización 2005 Torres R, Plaza P, Usall J, Lamarca N, Viñas I. Article d'investigació
Control biológico en la postcosecha de frutas 2005 Viñas I Capítol de llibre d'investigació
Survival of the postharvest biocontrol yeast Candida sake CPA-1 after dehydration by spray-drying. 2005 Abadias M, Teixidó N, Usall J, Solsona C, Viñas I. Article d'investigació
The use of sodium carbonate to improve curing treatments against green and blue moulds on citrus fruits 2004 Plaza P, Usall J, Torres R, Abadías M, Smilanick JL, Viñas I. Article d'investigació
Evaluation of the potential of commercial post-harvest application of essential oils to control citrus decay 2004 Plaza P, Torres R, Usall J, Lamarca N, Viñas I. Article d'investigació
International Workshop: Development of Biocontrol Agents of Diseases for Commercial Applications in Food Production Systems. 24-27 March 2004. Sevilla, Spain. Book of Abstracts 2004 Viñas I Editor actes congrés
Combining Pantoea agglomerans (CPA-2) and curing treatments to control established infections of Penicillium digitatum on lemons 2004 Plaza P, Usall J, Smilanick JL, Lamarca N, Viñas I. Article d'investigació
Integration of curing treatments with degreening to control the main postharvest diseases of clementine mandarins 2004 Plaza P, Sanbruno A, Usall J, Lamarca N, Torres R, Pons J, Viñas I. Article d'investigació
Effect of water activity and temperature on competing abilities of common postharvest citrus fungi 2004 Plaza P, Usall J, Teixidó N, Viñas I. Article d'investigació
Control de las principales enfermedades de postcosecha de cítricos mediante métodos físicos, químicos y biológicos 2003 Usall J, Plaza P, Palou L, Torres R, Teixidó N, Abadias M, Viñas I., Smilanick J. Article d'investigació
Tratamientos químicos en postcosecha de fruta 2003 Usall J, Plaza P, Viñas I. Article en revista divulgativa
Control biológico de podredumbres fúngicas en poscosecha de frutas. Estado actual y perspectivas 2003 Viñas I, Teixidó N, Abadias M, Torres R, Usall J. Article d'investigació
Optimization of growth conditions of the postharvest biocontrol agent Candida sake CPA-1 in a lab-scale fermente 2003 Abadias M, Teixidó N, Usall J, Viñas I. Article d'investigació
Possible involvement of hydrogen peroxide in the development of resistance mechanisms in Golden Delicious apple fruit 2003 Torres R, Valentines MC, Usall J, Viñas I, Larrigaudiere C. Article d'investigació
Control of green and blue mould by curing on oranges during ambient and cold storage 2003 Plaza P, Usall J, Torres R, Lamarca N, Asensio A, Viñas I. Article d'investigació
Effect of water activity and temperature on germination and growth of Penicillium digitatum, P. italicum and Geotrichum candidum 2003 Plaza P, Usall J, Teixidó N, Viñas I. Article d'investigació
Liquid formulation of the biocontrol agent Candida sake by modifying water activity or adding protectants 2003 Torres R, Usall J, Teixidó N, Abadias M, Viñas I. Article d'investigació
Liquid formulation of the postharvest biocontrol agent Candida sake CPA-1 in isotonic solutions 2003 Abadias M, Usall J, Teixidó N, Viñas I. Article d'investigació
Postharvest biological control by Pantoea agglomerans (CPA-2) on Golden Delicious apples 2002 Nunes C, Usall J, Teixidó N, Fons E, Viñas I. Article d'investigació
Producción, formulación y mejora de bacterias y levaduras para su aplicación en el control biológico de enfermedades 2002 Viñas I, Teixidó N, Abadias M, Costa E, Usall J. Article d'investigació
Efecto del curado sobre el control de las principales podredumbres en postcosecha de cítricos 2002 Torres R, Plaza P, Usall J, Lamarca N, Asensio A, Viñas I. Article d'investigació
Perspectivas del empleo del control biológico en post-cosecha de fruta 2002 Usall J, Teixidó N, Abadias M, Torres R, Viñas I. Article en revista divulgativa
Guía de aplicación del sistema de análisis de peligros y puntos de control crítico (HACCP) en centrales frutícolas 2002 Fons E, Rull F, Sanchis V, Teixidó N, Usall J, Viñas I. Article d'investigació
Water activity, temperature, and pH effects on growth of the biocontrol agent Pantoea agglomerans CPA-2 2002 Costa E, Usall J, Teixidó N, Delgado J, Viñas I. Article d'investigació
The effect of nitrogen and carbon sources on growth of the biocontrol agent Pantoea agglomerans strain CPA-2 2002 Costa E, Teixidó N, Usall J, Atarés E, Viñas I. Article d'investigació
Effect of package and storage conditions on viability and efficacy of freeze dried biocontrol agent Pantoea agglomerans strain CPA-2 2002 Costa E, Usall J, Teixidó N, Torres, R, Viñas I. Article d'investigació
Improvement of Candida sake biocontrol activity against post-harvest decay by the addition of ammonium molybdate 2002 Nunes C, Usall J, Teixidó N, Viñas I. Article d'investigació
Evaluation of food additives and alternative chemicals for the control of Penicillium digitatum Sacc. and Penicillium italicum (Wehmer) on citrus fruit 2002 Palou L, Usall J, Smilanick JL, Aguilar M, Viñas I. Article d'investigació
Hot water, sodium carbonate, and sodium bicarbonate for the control of postharvest green and blue molds of clementine mandarins 2002 Palou L, Usall J, Muñoz A, Smilanick JL, Viñas I. Article d'investigació
Improved control of postharvest diseases on pears by the combination of Candida sake (CPA-1) and ammonium molybdate 2002 Nunes C, Usall J, Teixidó N, Abadias M, Viñas I. Article d'investigació
Survival of Pantoea agglomerans strain CPA-2 in a spray-drying process 2002 Costa E, Teixidó N, Usall J, Fons E, Gimeno V, Delgado J, Viñas I. Article d'investigació
Control of Penicillium expansum and Botrytis cinerea on apples and pears with the combination of Candida sake (CPA-1) and Pantoea agglomerans (CPA-2 2002 Nunes C, Usall J, Teixidó N, Torres R, Viñas I. Article d'investigació
Pilot tests of Candida sake (CPA-1) applications to control postharvest blue mold on apple fruit 2001 Usall J, Teixidó N, Torres R, Ochoa X, Viñas I. Article d'investigació
Production of the biocontrol agent Pantoea agglomerans strain CPA-2 using commercial products and by-products 2001 Costa E, Teixidó N, Usall J, Atarés E, Viñas I. Article d'investigació
Biological control of major postharvest diseases on pear fruits with antagonistic bacterium Pantoea agglomerans 2001 Nunes C, Teixidó N, Usall J, Viñas I. Article d'investigació
Biological control of Penicillium digitatum in postharvest of citrus fruits with antagonistic bacteria Pantoea agglomerans 2001 Usall J, Teixidó N, Smilanick J, Viñas I. Article d'investigació
Viability, efficacy and storage stability of freeze-dried biocontrol agent Candida sake using different protective and rehydration media 2001 Abadias M, Teixidó N, Usall J, Benabarre A, Viñas I. Article d'investigació
Nutritional enhancement of biocontrol activity of Candida sake (CPA-1) against Penicillium expansum on apples and pears. 2001 Nunes C, Usall J, Teixidó N, Miró M, Viñas I. Article d'investigació
Biological control of postharvest pear diseases using a bacterium Pantoea agglomerans CPA-2 2001 Nunes C, Usall J, Teixidó N, Viñas I. Article d'investigació
Control of postharvest blue and green molds of oranges by hot water, sodium carbonate, and sodium bicarbonate 2001 Palou L, Smilanick J, Usall J, Viñas I. Article d'investigació
Improving control of green and blue molds on oranges by combining Pantoea agglomerans (CPA-2) and sodium bicarbonate 2001 Teixidó N, Usall J, Palou L, Asensio A, Nunes C, Viñas I. Article d'investigació
Improving water stress tolerance of the biocontrol yeast Candida sake grown in molasses-based media by physiological manipulation 2001 Abadias M, Teixidó N, Usall J, Viñas I, Magan N. Article d'investigació
Control biológico de mohos en postcosecha de frutas 2001 Viñas I, Usall J, Teixidó N, Abadias M, Torres R, Fons E. Article d'investigació
Micoflora epifíta de los frutos y ambiental en campos de mandarino “Clemenules” en Tarragona 2001 Palou L, Usall J, Pons J, Viñas I. Article d'investigació
Control of postharvest decay of apples by preharvest and postharvest application of ammonium molybdate 2001 Nunes C, Usall J, Teixidó N, Ochoa de Eribe X, Viñas I. Article d'investigació
Effect of freeze drying and protectants on viability of the biocontrol yeast Candida sake 2001 Abadias M, Benabarre A, Teixidó N, Usall J, Viñas I. Article d'investigació
Guía para la aplicación del sistema de análisis de peligros y de puntos de control crítico en empresas de almacenamiento, manipulado y envasado de frutas de pepita y hueso para comercialización en fre 2000 Sanchis V, Viñas I, Usall J, Teixidó N, Fons E, Rull F. Llibre en premsa
Effect of protective agents, rehydration media and initial cell concentration on viability os Pantoea agglomerans strain CPA-2 subjected to freeze-drying 2000 Costa E, Usall J, Teixidó N, Garcia N, Viñas I. Article d'investigació
Solute stress affect growth patterns, endogenous water potentials and accumulation of sugars and sugar alcohols in cells of the biocontrol yeats Candida sake 2000 Abadias M, Teixidó N, Usall J, Viñas I, Magan N. Article d'investigació
Biological control of blue mould on apple by a strain of Candida sake under several controlled atmosphere conditions 2000 Usall J, Teixidó N, Fons E, Viñas I. Article d'investigació
Control of Postharvest blue and green molds of oranges by sodium carbonate and sodium bicarbonate 2000 Palou L, Smilanick JL, Usall J, Viñas I. Article d'investigació
Podredumbres de los frutos postcosecha: Otras podredumbres de los frutos 2000 Usall J, Viñas I. Capítol de llibre d'investigació
Podredumbres de los frutos postcosecha: Podredumbre causada por Rhizopus spp 2000 Usall J, Viñas I. Capítol de llibre d'investigació
Podredumbres de los frutos postcosecha: Podredumbre azul 2000 Viñas I, Usall J. Capítol de llibre d'investigació
Efficacy of pre and postharvest Candida sake biocontrol treatments to prevent blue mold on apples during cold storage 1999 Teixidó N, Usall J, Viñas I. Article d'investigació
Microbial population dynamics on Golden Delicious apples from bud to harvest and effect of fungicide applications 1999 Teixidó N, Usall J, Viñas I. Article d'investigació
Alternativas a los productos químicos de síntesis en postcosecha de cítricos en España y EEUU 1999 Usall J, Pons J, Palou L, Viñas I, Smilanick J L. Article d'investigació
Influencia de los factores de campo sobre la calidad y aptitud a la conservación de la fruta 1999 Sió J, Boixadera J, Usall J, Viñas I. Article d'investigació
Una alternativa eficaz a los productos químicos de síntesis. Utilización de levaduras de la fruta para el control de las enfermedades de postcosecha en fruta de pepita 1999 Viñas I, Usall J, Teixidó N, Asensio A. Article d'investigació
Control de podredumbre verde de los cítricos mediante baños con agua caliente y carbonatos sódicos 1999 Palou L, Usall J, Aguilar MJ, Pons J, Viñas I. Article d'investigació
Control biológico de las enfermedades causadas por Monilia en melocotón y Alternaria en manzanas 1999 Viñas I, Usall J, Teixidó N. Article d'investigació
Biological control of major postharvest pathogens on apple with Candida sake 1998 Viñas I, Usall J, Teixidó N, Sanchis V. Article d'investigació
Environmental factors, in vitro interactions, and niche overlap between Fusarium moniliforme, F. proliferatum and F. graminearum, Aspergillus and Penicillium 1998 Marín S, Sanchis V, Ramos AJ, Viñas I, Magan N. Article d'investigació
Ecological determinants for germination and growth of some Aspergillus and Penicillium spp. from maize grain 1998 Marín S, Sanchis V, Saenz R, Ramos AJ, Viñas I, Magan N. Article d'investigació
Ecophysiological responses of the biocontrol yeast Candida sake to water, temperatures and pH stress 1998 Teixidó N, Viñas I, Sanchis V, Magan N. Article d'investigació
Improving ecological fitness and environmental stress tolerance of the biocontrol yeast Candida sake (strain CPA-1) by manipulation of intracellular sugar alcohol and sugar content 1998 Teixidó N, Viñas I, Usall J, Magan N. Article d'investigació
Effect of the antagonist Candida sake on apple surface microflora during cold and ambient (self life) storage 1998 Teixidó N, Usall J, Gutierrez O, Viñas I. Article d'investigació
Influencia de los factores de campo en el grado de susceptibilidad de manzanas Golden Delicious en podredumbres de postcosecha 1998 Usall J, Sió J, Garzo E, Benabarre A, Viñas I. Article d'investigació
Control of blue mold of apples by preharvest application of Candida sake grown in media with different water activity 1998 Teixidó N, Viñas I, Usall J, Magan N. Article d'investigació
Control biológico de las principales enfermedades en postcosecha 1997 Viñas I. Article d'investigació
Prácticas. Microbiología de Alimentos 1997 Sanchis V, Allaert C, Viñas I, Sala N, Torres M. Llibre docent
Effect of water activity on hydrolytic enzyme production by Fusarium moniliforme and F.proliferatum in early stages of growth on maize 1997 Marín S, Sanchis V, Ramos AJ, Viñas I, Magan N. Article d'investigació
Control biológico de las principales enfermedades en postcosecha de frutas 1997 Viñas I. Article d'investigació
Determinación de la contaminación fúngica en lineas de confección de cítricos para el establecimiento de puntos críticos de control 1997 Cerda MC, Palou L, Fons E, Usall J, Viñas I. Article d'investigació
Control de Penicillium digitatum Sacc. en post-recolección de cítricos mediante baños de bicarbonato sódico 1997 Palou L, Usall J, Cerda MC, Viñas I. Article d'investigació
Water and temperature relations and microconidial germination of Fusarium moniliforme and F. proliferatum from maize 1996 Marin S, Sanchis V, Teixido A, Saenz R, Ramos AJ, Viñas I, Magan N. Article d'investigació
Successful biologial control of the major postharvest diseases on apple and pear with a new satrain of Candida sake 1996 Viñas I, Usall J, Teixido N, Fons E, Ochoa de Eribe J. Article d'investigació
Utilización de fungicidas biológicos en el control de las podredumbres de postcosecha de fruta. I 1996 Viñas I, Usall J, Teixidó N, Sanchis V. Article d'investigació
Utilización de fungicidas biológicos en el control de las podredumbres de postcosecha de fruta. II 1996 Viñas I, Usall J, Teixidó N, Sanchis V. Article d'investigació
Los tratamientos de biocontrol. Una alternativa real 1996 Usall J, Teixidó N, Nunes C, Viñas I. Article d'investigació
Producción integrada en frutas de pepita. Control biológico 1995 Viñas I. Article d'investigació
Presencia de cepas fúngicas resistentes a fungicidas en postcosecha de fruta dulce a LLeida 1995 Viñas I, Usall J, Teixidó N, Sanchis V. Article d'investigació
Estado higiénico-sanitario de la producción de mató de una fábrica artesanal de Lleida. Guías y recomendaciones de la mejora de la calidad microbiológica 1995 Marín S, Allaert C, Viñas I, Sanchis V. Article d'investigació
Effect of water activity and temperature on growth and fumonisin B1 and B2 production by Fusarium moniliforme and F. proliferatum on maize grains 1995 Marin S, Sanchis V, Viñas I, Canela R, Magan N. Article d'investigació
Fumonisins B1 and B2, and toxigenic Fusarium strains in feeds from Spanish market 1995 Sanchis V, Abadias M, Oncins L, Sala N, Viñas I, Canela R. Article d'investigació
A survey of aflatoxins and aflatoxigenic Aspergillus flavus in corn-based products from the Spanish market 1995 Sanchis V, Balcells X, Torres M, Sala N, Viñas I, Canela R. Article d'investigació
Control biológico en la conservación de frutas de pepita 1995 Viñas I. Article d'investigació
Control biológico en post-cosecha 1994 Viñas I, Usall J, Teixidó N, Sanchis V. Article d'investigació
Occurrence of fumonisins B1 and B2 in corn based product from Spanish market 1994 Sanchis V, Abadias M, Oncins L, Sala N, Viñas I, Canela R. Article d'investigació
A pyruvate decarboxylase gene from Aspergillus parasiticus 1994 Sanchis V, Viñas I, Roberts IN, Jeenes DJ, Watson AJ, Archer D. Article d'investigació
Natural occurrence of aflatoxin and Alternaria mycotoxins in oilseeds rape from Catalonia (Spain) 1994 Viñas I, Palma J, Garza S, Sibilia A, Sanchis V, Visconti A. Article d'investigació
Micotoxin research in Spain. Review 1994 Sanchis V, Viñas I. Review
Fumonisin producing capacity of Fusarium strains isolated from cereals in Spain 1994 Sala N; Sanchis V; Vilaró P; Viladrich R; Torres M; Viñas I; Canela R Article d'investigació
Prácticas Microbiología de Alimentos 1994 Sanchis V, Allaert C, Viñas I, Sala N, Torres M. Llibre docent
Fumonisin producing capacity of Fusarium isolates from grain in Spain. 1994 Sala N, Sanchis V, Viladrich R, Torres M, Viñas I, Canela R Capítol de llibre d'investigació
Isolation and identification of spoilage organisms in commercial peach puree 1994 Garza S, Piro A, Viñas I, Sanchis V. Article d'investigació
Heat resistance of Saccharomyces cerevisiae strains isolated from spoiled peach puree 1994 Garza S, Teixido JA, Sanchis V, Viñas I, Condon S. Article d'investigació
Effects of potassium sorbate on growth and penicillic acid production by Aspergillus ochraceus and Penicillium aurantiogriseum 1993 Garza S, Canela R, Viñas I, Sanchis V. Article d'investigació
Incidence of mycotoxigenic Alternaria alternata and Aspergillus flavus in barley 1993 Sanchis V, Sanclemente A, Usall J, Viñas I. Article d'investigació
Imazalil resistant Penicillium isolates from Spanish apple packinghouses 1993 Vinas I, Vallverdu N, Monllao S, Usall J, Sanchis V. Article d'investigació
Capacidad productora de patulina de cepas de Penicillium expansum procedentes de centrales hortofrutícolas de Lleida 1993 Viñas I, Vela E, Sanchis V. Article d'investigació
Fumonisinas 1993 Sanchis V, Viñas I, Sala N, Torres M, Santamarina P, Canela R. Article d'investigació
Citrinin producing capacity of Penicillium expansum strains from apple packinghouses of Lleida (Spain) 1993 Viñas I, Dadon J, Sanchis V. Article d'investigació
Mycotoxins and toxigenic species incidence in oilseed rape 1993 Viñas I, Sibilia A, Sala N, Sanchis V, Visconti A. Article d'investigació
Incidence and mycotoxin production by Alternaria tenuis in decayed apples 1993 Viñas I, Bonet J, Sanchis V. Article d'investigació
Influencia de las condiciones de incubación en la producción de patulina por Penicillium griseofulvum Dierckx 1992 Sanchis V, Lafuente F, Viñas I, Torres M, Canela R. Article d'investigació
Incedence and mycotoxin production by Alternaria tenuis in decayed apples 1992 Viñas I, Bonet J, Sanchis V. Article d'investigació
Tolerance of Penicillium expansum to postharvest fungicide treatment in apple packinghouses in Lleida (Spain) 1991 Viñas I, Usall J, Sanchis V. Article d'investigació
Efectos del sorbato potásico en la producción de patulina por cepas de Penicillium griseofulvum y P. expansum 1991 Sanchis V, Fons E, Viñas I, Torres M, Canela R. Article d'investigació
Principios básicos de la patologia de la postcosecha 1990 Viñas I. Article d'investigació
Potential for the development of tolerance by Aspergillus amstelodami and Aspergillus ruber after repeated exposure to potassium sorbate 1990 Viñas I, Morlans I, Sanchis V. Article d'investigació
Contaminación fúngica en pre-recolección de manzanas destinadas a frigoconservación de la comarca del Segrià 1989 Usall J, Viñas I. Article d'investigació
Control de las alteraciones fúngicas producidas por cepas del grupo Aspergillus glacus en productos de repostería 1989 Viñas I, Morlans I, Sanchis V. Article d'investigació
Producción de ac. penicílico por cepas de Aspergillus ochraceus y A. cyclopium 1989 Garza S, Sanchis V, Viñas I, Canela R. Article d'investigació
Antifungal treatment resistant Penicillium expansum in pome fruits. Mycological and toxicological study 1989 Viñas I, Vendrell M, Sanchis V. Article d'investigació
Mycoflora evolution in apple packinghouses in Lleida (Spain) 1989 Viñas I, Vendrell M, Sanchis V. Article d'investigació
Podredumbres fúngicas en la frigoconservación de frutas de pepita 1988 Viñas I, Sanchis V. Article d'investigació
Hazelnuts as possible substrate for aflatoxin production 1988 Sanchis V, Quilez ML, Viladrich R, Viñas I, Canela R. Article d'investigació
Investigation of mycoflora and mycotoxins in stored cereals 1987 Jimenez M, Viñas I, Sanchis V, Hernandez E. Article d'investigació
Fusarium and zearalenone in preharvest corn in Valencia 1986 Viñas I, Sanchis V, Hernandez E. Article d'investigació
Penicillium in preharvest corn in Valencia (Spain). I. Influence of different factors on the contamination 1985 Jimenez M, Sanchis V, Viñas I, Santamarina P, Hernandez E. Article d'investigació
Aflatoxin and A. flavus in preharvest corn in Valencia (Spain) 1984 Sanchis V, Viñas I, Jimenez M, Hernandez E. Article d'investigació
Aflatoxina y Aspergillus flavus en maíz de campo y almacenado en silos. Factores que influyen en su presencia 1984 Sanchis V, Viñas I, Jimenez M, Hernàndez E. Article d'investigació
Diferencias morfológicas y enzimáticas entre cepas de Aspergillus flavus productoras y no productoras de aflatoxinas 1984 Sanchis V, Viñas I, Jimenez M, Hernàndez E. Article d'investigació
Investigacion de micotoxinas y micoflora en maíz procedente de silos 1984 Viñas I, Sanchis V, Hernandez E. Article d'investigació
Detección rápida de cepas de Aspergillus flavus productoras de aflatoxinas 1983 Sanchis V, Viñas I, Jimenez M, Hernandez E. Article d'investigació
Fluorescencia BGY. Test presuntivo para la detección de aflatoxinas en maíz 1983 Sanchis V, Viñas I. Article d'investigació
Aflatoxinas en maíz de campo 1982 Sanchis V, Viñas I. Article d'investigació
Estudio de la germinación de conidios de Penicillium capsulatum. Influencia de la edad de la espora, fungicidas y tratamiento térmico 1982 Sanchis V, Viñas I, Jimenez M, Hernàndez E. Article d'investigació
Mycotoxin producing fungi isolated from bin-stored corn 1982 Sanchis V, Viñas I, Jimenez M, Calvo MA, Hernandez E. Article d'investigació
Importancia de los mohos en el deterioro de los cereales 1981 Sanchis V, Viñas I. Article d'investigació