| Impact of intrinsic factors and storage temperature on Escherichia coli O157:H7, Salmonella enterica subsp. enterica and Listeria monocytogenes survival in fruit juices. | 2025 | Bainotti, M.B.; Colas Meda, P.; Vinas, I.; Neggazi, I.; Alegre, I. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Effect of antimicrobial compounds on the survival and pathogenic potential of acid-adapted Salmonella Enteritidis and Escherichia coli O157:H7 in orange juice | 2025 | Bainotti, Maria Belen; Colás Medà, Pilar; Viñas, Inmaculada; Alegre, Isabel | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Acid adaptation impacts survival and pathogenicity of Salmonella Enteritidis and Escherichia coli O157:H7 in orange juice | 2025 | Bainotti, Maria Belén; Colás Medà, Pilar; Pié Amill, Anna; Viñas, Inmaculada; Alegre, Isabel | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | The survival of Salmonella enterica strains in ready-to-eat fruit purees under different storage temperatures | 2024 | Bainotti, Maria Belén; Colás Medà, Pilar; Viñas, Inmaculada; Garza, Salvador; Alegre, Isabel | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Efficacy of an Edible Coating with Carvacrol and Citral in Frozen Strawberries and Blueberries to Control Foodborne Pathogens | 2024 | Pié Amill, A.; Colás Medà, P.; Viñas I; Alegre | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Influence of physicochemical characteristics on the growth and guaiacol production of Alicyclobacillus acidoterrestris in fruit juices | 2024 | Neggazi, Isma; Colás Medà, Pilar; Viñas, Inmaculada; Bainotti, Maria Belén; Alegre, Isabel | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Microbiological quality and safety of non-treated fresh and squeezed juices from supermarkets in Lleida, Spain | 2024 | Neggazi, Isma; Colás Medà, Pilar; Viñas, Inmaculada; Alegre, Isabel | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Evaluation of commercial anti-listerial products for improvement of food safety in ready-to-eat meat and dairy products | 2023 | Colás Medà, I.; Viñas, I.; Alegre, I. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Occurrence of Alicyclobacillus acidoterrestris in pasteurized and high hydrostatic pressure-treated fruit juices and isolates' characterization | 2023 | Neggazi, Isma; Colás-Medà, Pilar; Viñas, Inmaculada; Garza, S.; Alegre, Isabel | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Ultraviolet applications to control patulin produced by Penicillium expansum CMP-1 in apple products and study of further patulin degradation products formation and toxicity | 2023 | Nicolau Lapeña, I.; Rodríguez Bencomo, J.J.; Colás Medà, P.; Viñas, I.; Sanchis, V.; Alegre, I. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Bioconservación aplicada en la industria de los elaborados cárnicos: control frente a Listeria monocytogenes | 2022 | Colás Medà, Pilar; Nicolau Lapeña, Iolanda; Viñas, Inmaculada; Alegre, Isabel | Article en revista divulgativa | 
                    
                    
                        | Control biológico de las enfermedades fúngicas en poscosecha de fruta. Situación actual y perspectivas futuras | 2022 | Viñas, I.; Colas Meda, P.; Nicolau Lapeña, I.; Alegre, I. | Article en revista divulgativa | 
                    
                    
                        | Inactivation of Escherichia coli, Salmonella enterica and Listeria monocytogenes on apple peel and apple juice by ultraviolte C light treatments with two irradiation devices. | 2022 | Nicolau Lapeña, Iolanda; Colás Medà, Pilar; Viñas, Inmaculada; Alegre, Isabel | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Pathogenic potential of the surviving Salmonella Enteritidis on strawberries after disinfection treatments based on ultraviolet-C light and peracetic acid | 2022 | Ortiz Solà, Jordi; Colás Medà, Pilar; Nicolau Lapeña, Iolanda ; Alegre, Isabel ; Abadias, Maribel; Viñas, Inmaculada | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Bacterial Spore inactivation in orange juice and orange peel by ultraviolet-C light | 2021 | Colás Medà, P.; Nicolau Lapeña, I.; Viñas, I.; Neggazi, I.; Alegre, I. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Potencial de la radiación ultravioleta para el control de podredumbres en postcosecha de frutas y hortalizas | 2021 | Alegre, Isabel; Colás Medà, Pilar; Nicolau Lapeña, Iolanda; Viñas, Inmaculada | Article en revista divulgativa | 
                    
                    
                        | Aloe vera gel: An update on its use as a functional edible coating to preserve fruits and vegetables | 2021 | Nicolau Lapeña, Iolanda; Colás Medà, Pilar; Alegre, Isabel; Aguiló Aguayo, Ingrid: Muranyi, Peter; Viñas, Inmaculada | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Control de patógenos de transmisión alimentaria en fresas congeladas y listas para el consumo | 2020 | I.Viñas; A. Valero; V.Gimeno; L. Lopez; I.Aguiló-Aguayo; M.Abadias; I.Alegre; P. Colas-Meda; G.Bobo; T.Lafarga; G.D. Posada; P.Vallesquino; M. Cejudo; J.Ortiz; Y. Nicolau; L.Pérez | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Bioconservación frente a patógenos de transmisión alimentaria en frutas y hortalizas mínimamente procesadas | 2020 | Alegre Vilas, I; Abadias Seró, M; Colás Medà, P; Collazo Cordero, C; Viñas Almenar, I | Review | 
                    
                    
                        | Control de patógenos de transmisión alimentaria en fresas congeladas y listas para el consumo. | 2020 | Viñas, I.; Valero, A.; Gimeno,V.; López, L.; Aguiló-Aguayo, I.; Abadias, M.; Alegre, I.; Cola-Meda, P.; Bobo, G.; Lafarga, T.; Posada, G.D.; Vallesquino, P.; Cejudo, M.; Ortiz, J.; Nicolau, Y.; Pérez | Publicacions Multimèdia | 
                    
                    
                        | ¿Es posible obtener frutas y hortalizas mínimamente procesadas seguras sin el uso del hipoclorito? | 2020 | Colás Medà, P.; Alegre Vilas, I.; Viñas Almenar, I. | Article en revista divulgativa | 
                    
                    
                        | Studies on the biocontrol mechanisms of Pseudomonas graminis strain CPA-7 against food-borne pathogens in vitro and on fresh-cut melon | 2017 | Collazo, C; Abadias, M; Aguiló-Aguayo, I; Alegre, I; Chenoll, E; Viñas, I | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | The impact of a cold chain break on the survival of Salmonella enterica and Listeria monocytogenes on minimally processed 'Conference' pears during their shelf life | 2017 | Colás-Medà, P., Viñas, I., Alegre, I., Abadias, M. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Uso de la cepa Pseudomonas graminis CPA-7 para el control de patógenos de transmisión alimentaria en frutas mínimamente procesadas. | 2017 | Viñas, I; Alegre, I; Iglesias, MB; Collazo, C; Abadias, M; Teixidó, N | Article en revista divulgativa | 
                    
                    
                        | Changes in the quality and antioxidant properties of fresh-cut melontreated with the biopreservative culture Pseudomonas graminis CPA-7during refrigerated storage | 2016 | Plaza L, Altisent R, Alegre I, Viñas I, Abadias M. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Development of a fresh-cut product based on pears and the subsequent evaluation of its shelf life under commercial conditions and after a cold chain break | 2016 | Colás-Medà P; Abadias M; Altisent R; Alegre I; Plaza L; Gilabert V; Lacomba R; Viñas I. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Effect of ripeness stage during processing on Listeria monocytogenes growth on fresh-cut 'Conference' pears | 2015 | Colas-Medà P, Abadias M, Alegre I, Usall J, Viñas I. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Comparative study of improved vs. traditional apple cultivars and their aptitude to be minimally processed as 'ready to eat' apple wedges | 2014 | Altisent R, Plaza L, Alegre I, Viñas I, Abadias M. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Antagonistic effect of Pseudomonas graminis CPA-7 against foodborne pathogens in fresh-cut apples under simulated commercial conditions | 2013 | Alegre I, Viñas I, Usall J, Anguera M, Altisent R, Abadias M. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | El uso de la bioconservación en frutas y hortalizas mínimamente procesadas (IV Gama) | 2013 | Oliveira, M., Viñas, I., Alegre, I., Torres, R., Abadias, M. | Article en revista divulgativa | 
                    
                    
                        | Control of foodborne pathogens on fresh-cut fruit by a novel strain of Pseudomonas graminis | 2013 | Alegre I, Viñas I, Usall J, Teixido N, Figge MJ, Abadias M. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | An Enterobacteriaceae species isolated from apples controls foodborne pathogens on fresh-cut apples and peaches | 2012 | Alegre I, Viñas I, Usall J, Anguera M, Figgie MJ, Abadias M. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Growth potential of Escherichia coli O157:H7 on fresh-cut fruits (melon and pineapple) and vegetables (carrot and escarole) stored at different conditions | 2012 | Abadias M, Alegre I, Oliveira M, Altisent R, Viñas I. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Determination of free chlorine concentrations needed to prevent Escherichia coli O157:H7 cross-contamination during fresh-cut produce wash | 2011 | Luo YG; Nou XW; Yang Y; Alegre I; Turner E; Feng H,; Abadias M; Conway W | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Evaluation of alternative sanitizers to chlorine disinfection for reducing foodborne pathogens in fresh-cut apple | 2011 | Abadias M; Alegre I; Usall J; Torres R; Viñas I | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Microbiological and physicochemical quality of fresh-cut apple enriched with the probiotic strain Lactobacillus rhamnosus GG | 2011 | Alegre I; Viñas I; Usall J; Anguera M; Abadias M | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Fate of Escherichia coli, Salmonella and Listeria innocua on minimally-processed peaches under different storage conditions | 2010 | Alegre I; Abadias M; Anguera M; Usall J; Viñas I | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Factors affecting growth of foodborne pathogens on minimally processed apples | 2010 | Alegre I, Abadias M, Anguera M, Oliveira M, Viñas I. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Effects of packaging type and storage temperature on the growth of foodborne pathogens on shredded 'Romaine' lettuce | 2010 | Oliveira M, Usall J, Solsona C, Alegre I, Viñas I, Abadias M. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Fate of Escherichia coli in apple and reduction of its growth using the postharvest biocontrol agent Candida sake CPA-1 | 2009 | Abadias M, Usall J, Alegre I, Torres R, Viñas I. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Efficacy of neutral electrolyzed water (NEW) for reducing microbial contamination on minimally-processed vegetables | 2008 | Abadias M, Usall J, Oliveira M, Alegre I, Viñas I. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Control de Escherichia coli O157:H7 en vegetales mínimamente procesados mediante el uso de distintos desinfectantes | 2008 | Viñas I; Anguera M; Alegre I; Oliveira M; Abadías M | Capítol de llibre d'investigació | 
                    
                    
                        | Ochratoxin A-producing fungi in Spanish wine grapes and their relationship with meteorological conditions. | 2005 | Bellí N, Mitchell D, Marín S, Alegre I, Ramos AJ, Magan N, Sanchis V. | Article d'investigació |