Doble titulació: Grau en Nutrició Humana i Dietètica i Grau en Fisioteràpia

ODRIOZOLA SERRANO, ISABEL ANDREA

Categoria: AGREGAT/ADA
Perfil acadèmic: Doctorat
Departament: TECNOLOGIA, ENGINYERIA I CIÈNCIA D'ALIMENTS
Adreça electrònica: isabel.odriozola@udl.cat

Docència

Ensenyament Curs Assignatura
MU en Gestió i Innovació en la Indústria Alimentària - UdL 1 ALIMENTACIÓ I SALUT
MU en Gestió i Innovació en la Indústria Alimentària - UdL 1 TREBALL DE FI DE MÀSTER
Grau en Ciència i Tecnologia d'Aliments - UdL 2 ANÀLISI D'ALIMENTS
Grau en Ciència i Tecnologia d'Aliments - UdL 2 FÍSICA I QUÍMICA D'ALIMENTS II
Grau en Ciència i Tecnologia d'Aliments - UdL 2 NUTRICIÓ
Grau en Enginyeria Agrària i Alimentària - UdL 3 ANÀLISI D'ALIMENTS
Grau en Nutrició Humana i Dietètica - UdL 4 COMPONENTS BIOACTIUS DELS ALIMENTS
Grau en Nutrició Humana i Dietètica - UdL 4 TREBALL DE FI DE GRAU
Grau en Ciència i Tecnologia d'Aliments - UdL 4 TREBALL DE FI DE GRAU
Doble titulació: Grau en Nutrició Humana i Dietètica i Grau en Fisioteràpia 5 TREBALL DE FI DE GRAU

Recerca

Grup de recerca: Innovative Technologies for the Obtaining of Ingredients and Food Products - TI2PA
Projectes de recerca Data inici Data fi Investigadors principals
Mejora de la calidad nutricional de bebidas mixtas de zumos de frutas, leche y soja mediante la aplicación de tecnologías no térmicas: pulsos eléctricos de alta intensidad de campo 01/01/2006 31/12/2008 OLGA MARTÍN BELLOSO
CERTA. Funcionament Unitat de Tecnologia de Productes Vegetals 2008-2009 01/01/2008 31/12/2009 GRUP RECERCA TECNOLOGIA DE PRODUCTES VEGETALS (TPV-CERTA)
Mejora de la calidad y funcionalidad de productos alimentarios mediante la incorporación de nanopartículas lípidicas en recubrimientos comestibles (NANOACTIVE) 01/01/2013 31/12/2015 OLGA MARTÍN BELLOSO
Diseño de sistemas nanoestructurados para proteger y liberar compuestos naturales con actividad funcional y tecnológica 01/01/2016 30/06/2019 OLGA MARTÍN BELLOSO
MOOC Las claves de la producción de alimentos: Tecnología y gestión 01/01/2016 31/12/2016 SONIA MARÍN SILLUÉ
Mejora de las propiedades tecnológicas y nutricionales de alimentos utilizando geles y emulsiones formados a partir de carbohidratos no purificados obtenidos de fuentes alternativas 01/01/2019 31/12/2022 OLGA MARTÍN BELLOSO
Uso de sistemas lipídicos nanoestructurados para el diseño de alimentos de origen vegetal con propiedades anti-obesidad 01/09/2023 31/08/2026 OLGA MARTÍN BELLOSO, LAURA SALVIA TRUJILLO
Tesis Any Direcció
Emulsion-based delivery systems as a strategy to improve fucntionality of B-carotene. 2020 Martín Belloso, Olga; Odriozola Serrano, Isabel
Obtención de zumos y frutos cortados con alto potencial antioxidante mediante tratamientos no térmicos 2009 Olga Martin Belloso y V. Gimeno Añó
Publicacions Any Autors Tipus
Stability and Bioaccessibility of Phenolic Compounds in Rosehip Extracts during In Vitro Digestion 2023 Odriozola Serrano, Isabel; Nogueira, Danielle P.; Esparza, Irene; A. Vaz, Ana; Jiménez Moreno, Nerea; Martín Belloso, Olga; Ancín Azpilicueta, Carmen Article d'investigació
Emulsion-Based Delivery Systems to Enhance the Functionality of Bioactive Compounds: Towards the Use of Ingredients from Natural, Sustainable Sources 2023 Teixé Roig, Júlia; Oms Oliu, Gemma; Odriozola Serrano, Isabel; Martín Belloso, Olga Review
Enhancing in vivo retinol bioavailability by incorporating β-carotene from alga Dunaliella Salina into nanoemulsions containing natural-based emulsifiers 2023 Teixé Roig, J.; Oms Oliu, G.; Odriozola Serrano, I.; Martín Belloso, O. Article d'investigació
Enhancing the gastrointestinal stability of curcumin by using sodium alginate-based nanoemulsions containing natural emulsifiers 2023 Teixé Roig, J.; Oms Oliu, G.; Odriozola Serrano, I.; Martín Belloso, O. Article d'investigació
Effect of the Emulsifier Used in Dunaliella salina-Based Nanoemulsions Formulation on the 𝜷-Carotene Absorption and Metabolism in Rats 2023 Teixé Roig, Júlia; Oms Oliu, Gemma; Odriozola Serrano, Isabel; Martín Belloso, Olga Article d'investigació
Enhanced in vivo absorption and biodistribution of curcumin loaded into emulsions with high medium-chain triglyceride content 2023 Teixé Roig, Júlia; Oms Oliu, Gemma; Artiga Artigas, María; Odriozola Serrano, Isabel; Martín Belloso, Olga Article d'investigació
Encapsulation and controlled release of phycocyanin during the in vitro digestion using polysaccharide-added double emulsions (W1/O/W2) 2022 Teixé Roig, J.; Oms Oliu, G.; Ballesté Muñoz, S.; Odriozola Serrano, I.; Martín Belloso, O. Article d'investigació
Hybrid Sausages: Modelling the Effect of Partial Meat Replacement with Broccoli, Upcycled Brewer's Spent Grain and Insect Flours 2022 Talens, Clara; Llorente, Raquel; Simó-Boyle, Laura; Odriozola-Serrano, Isabel; Tueros, Itziar; Ibargüen, Mónica Article d'investigació
Desirability-based optimization of bakery products containing pea, hemp and insect flours using mixture design methodology 2022 Talens, Clara; Lago, Maider; Simó-Boyle, Laura; Odriozola-Serrano, Isabel; Ibargüen, Mónica Article d'investigació
Screening the antioxidant activity of thermal or non-thermally treated fruit juices by in vitro and in vivo assays 2022 Odriozola Serrano, I.; Bellí, G.; Puigpinós, J.; Herrero, E.; Martín Belloso, O. Article d'investigació
Physicochemical properties and bioaccessibility of phenolic compounds of dietary fibre concentrates from vegetable by-products 2022 Alvarez Vaz, A.; Odriozola Serrano, I.; Oms Oliu, G.; Martín Belloso, O. Article d'investigació
Influence of the extraction conditions on the carbohydrate and phenolic composition of functional pectin from persimmon waste streams. 2022 Méndez, D.A; Fabra M.J.; Odriozola Serrano, I.; Martín Belloso, O.; Salvia Trujillo, L.; López Rubio, A.; Martínez Abad, A. Article d'investigació
¿Es el sushi realmente saludable? 2021 Odriozola Serrano, I. Article en revista divulgativa
Delivery of β-carotene to the in vitro intestinal barrier using nanoemulsions with lecithin or Caseinate as emulsifiers. 2021 Gasa Falcon, A., Arranz, E., Odriozola Serrano, I., Martín Belloso, O., Giblin, L. Article d'investigació
Dieta rica en fibra para la diarrea, ¿no era al revés?' 2021 Odriozola Serrano, I Article en revista divulgativa
Cómo combinar los alimentos para tener una dieta más nutritiva 2021 Odriozola Serrano, I. Article en revista divulgativa
Nanostructured lipid-based delivery systems as a strategy to increase functionality of bioactive compounds. 2020 Gasa Falcon, A.; Odriozola Serrano, I.; Oms Oliu, G.; Martin Belloso, O. Review
Dietary fiber in fruits and vegetables 2020 Moralesde la Peña, M.; Odriozola Serrano, I.; Oms Oliu, G; Martín Belloso, O. Capítol de llibre d'investigació
Development, physical stability and bioaccessibility of β-carotene-enriched tertiary emulsions 2020 Gasa-Falcón, A.; Acevedo-Fani, A.; Oms-Oliu, G.; Odriozola-Serrano, I.; Martin -Belloso, O. Article d'investigació
Improving the in vitro bioaccessibility of β-carotene using pectin added nanoemulsions. 2020 Teixé Roig, J.; Oms Oliu, G.; Ballesté Muñoz, S.; Odriozola Serrano, I.; Martín Belloso, O. Article d'investigació
Nanostructured Systems to Increase Bioavailability of Food Ingredients 2019 Artiga Artigas, M,; Odriozola Serrano, I.; Oms Oliu, G.; Martín Belloso, O. Capítol de llibre d'investigació
Impact of emulsifier nature and concentration on the stability of β-carotene enriched nanoemulsions during in vitro digestion 2019 Gasa Falcon, Ariadna; Odriozola Serrano, Isabel; Oms Oliu, Gemma; Martín Belloso, Olga Article d'investigació
The effect of Sodium carboxymethylcellulose on the stability and bioaccessibility of anthocyanin water-in-oil-in-water emulsions 2018 Teixé Roig, J.; Oms Oliu, G.; Velderrain Rodríguez, G.R.; Odriozola Serrano, I.; Martín Belloso, O. Article d'investigació
Influence of mandarin fiber addition on physico-chemical properties of nanoemulsions containing β-carotene under simulated gastrointestinal digestion conditions 2017 Gasa-Falcón, A.; Odriozola-Serrano, I.; Oms-Oliu, G.; Martin-Belloso, O. Article d'investigació
Pulsed Electric Fields effects on helath-related compounds and antioxidant capacity of tomato juice 2017 Odriozola-Serrano, I.; Soliva-Fortuny, R.; Martín-Belloso, O. Capítol de llibre d'investigació
Effects of pulsed electric fields processing strategies on Health-related compounds of plant-based foods. 2017 Elez-Martínez, P; Odriozola-Serrano, I.; Oms-Oliu, G.; Soliva-Fortuny, R; Martin-Belloso, O Article d'investigació
Antioxidant activity of thermal or non-thermally treated strawberry and mango juices by Saccharomyces cerevisiae growth based assays 2016 Odriozola-Serrano, I.; Puigpinós, J.; Oms-Oliu, G.; Herrero, E.; Martin-Belloso, O. Article d'investigació
Water-Soluble Vitamins 2015 Odriozola Serrano, I.; Oms Oliu, G.; Martín Belloso, O. Capítol de llibre d'investigació
Quality, Safety and Shelf-Life Improvement in Fruit Juices by Pulsed Electric Fields. 2015 Tokusoglu, O.; Odriozola-Serrano, I.; Martín-Belloso, O. Capítol de llibre d'investigació
Carotenoids in nonthermally treated fruit juices 2015 Odriozola-Serrano, I.; Oms-Oliu, G.; Soliva-Fortuny, R.; Martín-Belloso, O. Capítol de llibre d'investigació
Nanoemulsion-based delivery systems to improve functionality of lipophilic components 2014 Odriozola-Serrano, I.; Oms-Oliu, G.; Martín-Belloso, O. Review
Influence of alginate-based edible coating as carrier of antibrowning agents on bioactive compounds and antioxidant activity in fresh-cut Kent mangoes 2013 Robles-Sánchez RM, Rojas-Gratu MA, Odriozola-Serrano I, González-Aguilar G, Martin-Belloso O. Article d'investigació
Metabolite profiling of phenolic and carotenoid contents in tomatoes after moderate-intensity pulsed electric field treatments 2013 Vallverdú-Queralt, A.; Oms-Oliu, G.; Odriozola-Serrano, I.; Lamuela- Raventós, R. M.; Martin-Belloso, O.; Elez-Martínez, P. Article d'investigació
Pulsed electric fields processing effects on quality and health-related constituents of plant-based foods 2013 Odriozola-Serrano I, Aguiló-Aguayo I, Soliva-Fortuny R, Martín-Belloso O. Review
Global nutrient security and nutrient bioavailability 2013 Lelieveld, H.; Odriozola-Serrano, I.; Oms-Oliu, G.; Martín-Belloso, O. Acta congrés
Differences in free amino acid profile of non-thermally treated tomato and strawberry juices 2013 Odriozola-Serrano, I.; Garde-Cerdán, T.; Soliva-Fortuny, R.; Martin-Belloso, O. Article d'investigació
Impact of high-intensity pulsed electric fields on carotenoids profile of tomato juice made of moderate-intensity pulsed electric field-treated tomatoes 2013 Vallverdú-Queralt A, Odriozola-Serrano I, Oms-Oliu G, Lamuela-Raventós RM, Elez-Martínez P, Martin-Belloso O. Article d'investigació
Metabolomics for assessing safety and quality of plant-derived food 2013 Oms-Oliu G, Odriozola-Serrano I, Martín-Belloso O. Article d'investigació
Changes in the polyphenol profile of tomato juices processed by pulsed electric fields 2012 Vallverdú-Queralt, A.; Odriozola-Serrano, I.; Oms-Oliu, G.; Lamuela-Raventós, R.M.; Elez-Martínez, P.; Martín-Belloso, O. Article d'investigació
Using metabolomics to improve the quality of harvested fruit 2012 Oms-Oliu G, Odriozola-Serrano I, Martín-Belloso O. Article d'investigació
The Effects of non-thermal technologies on phytochemicals 2012 Gemma Oms-Oliu, Isabel Odriozola-Serrano, Olga Martín-Belloso Capítol de llibre d'investigació
Vitamin C 2012 Martín-Belloso O, Odriozola-Serrano I, Soliva-Fortuny R. Capítol de llibre d'investigació
Nonthermal technologies to preserve functional properties in fruit juices 2012 Odriozola-Serrano, I.; Oms-Oliu, G.; Elez-Martínez, P.; Soliva-Fortuny, R.; Martín-Belloso, O. Acta congrés
Stability of health-related compounds in plant foods through the application of non thermal processes 2012 Oms-Oliu, G.; Soliva-Fortuny, R.; Odriozola-Serrano, I.; Elez-Martínez, P.; Martín-Belloso, O. Article d'investigació
Effects of pulsed electric fields on the bioactive compound content and antioxidant capacity of tomato fruit 2012 Vallverdú-Queralt, A.; Oms-Oliu, G.; Odriozola-Serrano, I.; Lamuela- Raventós, R. M.; Martin-Belloso, O.; Elez-Martínez, P. Article d'investigació
Fast simultaneous determination of free and conjugated isoflavones in soy milk by UHPLC-UV 2012 Toro-Funes N, Odriozola-Serrano I, Bosch-Fusté J, Latorre-Moratalla ML, Veciana-Nogués MT, Izquierdo-Pulido M, Vidal-Carou MC. Article d'investigació
Pulsed electric field: opportunities for healthier tomato juice 2010 Odriozola-Serrano, I.; Elez-Martínez, P.; Soliva-Fortuny, R.; Martín-Belloso, O. Article en revista divulgativa
Changes in bioactive composition of fresh-cut strawberries stored under superatmospheric oxygen, low-oxygen or passive atmospheres 2010 Odriozola-Serrano I, Soliva-Fortuny R, Martín-Belloso O. Article d'investigació
Oxidative stability of antioxidants in fruits and vegetables 2010 Martín-Belloso, O., Odriozola-Serrano, I., Rojas-Graü, M.A., Soliva-Fortuny, R. Capítol de llibre docent
Effect of minimal processing on bioactive compounds and antioxidant activity of fresh-cut 'Kent' mango (Mangifera indica L.) 2009 Robles-Sánchez RM, Rojas-Graü MA, Odriozola-Serrano I, González-Aguilar GA, Martín-Belloso O. Article d'investigació
Comparative study on antioxidant properties of carrot juice stabilised by high-intensity pulsed electric fields or heat treatments 2009 Quintão-Teixeira, L.J.; Odriozola-Serrano, I.; Soliva-Fortuny, R.; Mota-Ramos, A.; Martín-Belloso, O. Article d'investigació
Use of Weibull distribution for describing kinetics of antioxidant potential changes in fresh-cut watermelon 2009 Oms-Oliu, G.; Odriozola-Serrano, I.; Soliva-Fortuny, R.; Martín-Belloso, O. Article d'investigació
Effects of high intensity pulsed electric field processing conditions on lycopene, vitamin C and antioxidant capacity of watermelon juice 2009 Oms-Oliu G, Odriozola-Serrano I, Soliva-Fortuny R, Martín-Belloso O. Article d'investigació
Influence of Storage Temperature on the Kinetics of the Changes in Anthocyanins, Vitamin C, and Antioxidant Capacity in Fresh-Cut Strawberries Stored under High-Oxygen Atmospheres 2009 Odriozola-Serrano I, Soliva-Fortuny R, Martín-Belloso O. Article d'investigació
Carotenoid and phenolic profile of tomato juices processed by high intensity pulsed electric fields compared with conventional thermal treatments 2009 Odriozola-Serrano, I.; Soliva-Fortuny, R.; Hernández-Jover, T.; Martín-Belloso, O. Article d'investigació
Effect of High-Oxygen Atmospheres on the Antioxidant Potential of Fresh-Cut Tomatoes 2009 Odriozola-Serrano I, Oms-Oliu G, Soliva-Fortuny R, Martín-Belloso O. Article d'investigació
Impact of high-intensity pulsed electric fields variables on vitamin C, anthocyanins and antioxidant capacity of strawberry juice 2009 Odriozola-Serrano, I.; Soliva-Fortuny, R.; Martín-Belloso, O. Article d'investigació
Nuevas técnicas de procesado para la conservación de productos derivados del tomate 2009 Aguiló-Aguayo, I.; Odriozola-Serrano, I.; Elez-Martínez, P.; Soliva-Fortuny, R.; Martín-Belloso, O. Article docent
Phenolic acids, flavonoids, vitamin C and antioxidant capacity of strawberry juices processed by high-intensity pulsed electric fields or heat treatments 2008 Odriozola-Serrano I, Soliva-Fortuny R, Martín-Belloso O. Article d'investigació
Conservación de zumos mediante pulsos eléctricos de alta intensidad de campo: El caso del zumo de fresa 2008 Salvia-Trujillo L, Aguiló-Aguayo I, Odriozola-Serrano I, Soliva-Fortuny R, Elez-Martínez P, Martín-Belloso O. Article d'investigació
Efecto de la composición gaseosa del envase sobre los componentes bioactivos del tomate fresco cortado 2008 Odriozola-Serrano, I.; Oms-Oliu, G.; Soliva Fortuny, R.; Martín Belloso, O. Acta congrés
Effects of high-intensity pulsed electric fields and heat pasteurization on phenolic compounds of tomato juice throughout cold storage 2008 Rojas-Graü, M.A., Odriozola-Serrano, I., Soliva-Fortuny, R., Martín-Belloso, O. Acta congrés
Modeling changes in health-related compounds of tomato juice treated by high-intensity pulsed electric fields 2008 Odriozola-Serrano I, Soliva-Fortuny R, Gimeno-Ano V, Martín-Belloso O. Article d'investigació
Antioxidant content of fresh-cut pears stored in high-O2 active packages compared with conventional low-O2 active and passive modified atmosphere packaging 2008 Oms-Oliu G, Odriozola-Serrano I, Soliva-Fortuny R, Martín-Belloso O. Article d'investigació
Antioxidant properties and shelf-life extension in fresh-cut tomatoes stored at different temperatures 2008 Odriozola-Serrano I, Soliva-Fortuny R, Martín-Belloso O. Article d'investigació
Kinetic study of anthocyanins, vitamin C, and antioxidant capacity in strawberry juices treated by high-intensity pulsed electric fields 2008 Odriozola-Serrano I, Soliva-Fortuny R, Gimeno-Añó V, Martín-Belloso O. Article d'investigació
Effect of minimal processing on bioactive compounds and color attributes of fresh-cut tomatoes 2008 Odriozola-Serrano I, Soliva-Fortuny R, Martín-Belloso O. Article d'investigació
Bio-preservation of fresh-cut tomatoes using natural antimicrobials 2008 Ayala-Zavala J.F, Oms-Oliu G, Odriozola-Serrano I, González-Aguilar G.A, Álvarez-Parrilla E, Martín-Belloso O. Article d'investigació
The role of peroxidase on the antioxidant potential of fresh-cut 'Piel de Sapo' melon packaged under different modified atmospheres 2008 Oms-Oliu G, Odriozola-Serrano I, Soliva-Fortuny R, Martín-Belloso O. Article d'investigació
Changes of health-related compounds throughout cold storage of tomato juice stabilized by thermal or high intensity pulsed electric field treatments 2008 Odriozola-Serrano I, Soliva-Fortuny R, Martín-Belloso O. Article d'investigació
Inactivation of tomato juice peroxidase by high-intensity pulsed electric fields as affected by process conditions 2008 Aguiló-Aguayo I, Odriozola-Serrano I, Quintao-Teixeira LJ, Martín-Belloso O. Article d'investigació
Lycopene, vitamin C, and antioxidant capacity of tomato juice as affected by high-intensity pulsed electric fields critical parameters 2007 Odriozola-Serrano I, Aguiló-Aguayo I, Gimeno-Añó V, Soliva-Fortuny R, Martín-Belloso O. Article d'investigació
Comparative evaluation of UV-HPLC methods and reducing agents to determine vitamin C in fruits 2007 Odriozola-Serrano I, Hernández-Jover T, Martín-Belloso O. Article d'investigació
Nuevas tecnologías de conservación de los alimentos 2006 Martín Belloso, O.; Odriozola Serrano, I. Capítol de llibre docent
Comparative study on shelf life of whole milk processed by high-intensity pulsed electric field or heat treatment 2006 Odriozola-Serrano I, Bendicho-Porta S, Martín-Belloso O. Article d'investigació
Browning evaluation of ready-to-eat apples as affected by modified atmosphere packaging. 2001 Soliva-Fortuny R, Grigelmo-Miguel N, Odriozola-Serrano I, Gorinstein S, Martín-Belloso O. Article d'investigació